Miljenko Karačić
EX HRVATSKI REPREZENTATIVAC

Hrvatski ‘top s nebodera‘ pozdravljen s ovacijama u BiH: ‘Bundesliga mi je uvijek bila želja, sad želim naslov‘

‘Moram pohvaliti Šarca koji igra u odličnoj formi u Göppingenu, odličan je i mali Martinović‘
Piše: Miljenko KaračićObjavljeno: 27. listopad 2023. 23:37

Marko Kopljar dočekan je ovacijama prilikom gostovanja njegovog Füchsea iz Berlina u Ljubuškom. Tamošnji ljubitelji rukometa pamte dobro njegov doprinos uspjesima hrvatske rukometne reprezentacije. Negdašnji “top s nebodera” na desnom vanjskom danas je jedan od ključnih ljudi berlinske obrane u momčadi trenera Jarona Seiwerta. Rođeni Požežanin izrastao do 210 centimetara u 38. je godini života, karijeru je brusio od Požege, preko Đakova, Medveščaka i Metkovića do Zagreba, onda u svim najjačim europskim ligama, u Francuskoj (PSG), Španjolskoj (Barcelona), Mađarskoj (Veszprem) i sada Njemačkoj (Füchse). S reprezentacijom ima olimpijsko srebro, te svjetsko srebro i broncu, uz europsko srebro i dvije bronce.

Ove sezone Kopljar i Füchse uživaju u sjajnim rezultatima s obzirom na deset od deset za prvo mjesto u Bundesligi te dva od dva u Europskoj ligi.

image
Miljenko Karačić

- Osjećam se dobro, sada igram malo više na iskustvo, manje na pretrčane kilometre i zasad ide. Imam svoju ulogu u momčadi, dok klub ima najviše ciljeve. Bundesliga je najzahtjevnija i u njoj sam se uvijek želio okušati. Malo sam kasno došao, ali ide mi dobro. Sad smo prvi nakon što smo prošle sezone bili treći i izborili Europu. Cilj je opet biti u vrhu, dok se nadamo da ćemo postati prvaci Njemačke - priča Kopljar nakon pobjede Izviđača.

U Bundesligi je jako puno hrvatskih igrača, čujete li se s nekima od njih?

- Jesmo, stalno smo u kontaktu, sretnemo se kad igramo međusobno. Uvijek je lijepo družiti se s kolegama iz reprezentacije. Evo, moram pohvaliti Josipa Šarca koji igra u odličnoj formi u Göppingenu, odličan je i mali Ivan Martinović u Melsungenu. Domagoj Duvnjak je, bez obzira na godine, jedan od glavnih aduta Kiela. Tu je godinama i Marino Marić, sada u Stuttgartu, svi igraju dobro...

Neki od njih će i u reprezentaciju koju baš u Njemačkoj početkom sljedeće godine čeka Euro.

- Reprezentaciju pratim, sjedim pred televizorom i navijam. Sad sam pravi navijač, posebice u siječnju kad se igraju prvenstva. Stvarno želim dečkima sreću, želim da uspješno prođu kvalifikacije za OI, da izvuku što bolji rezultat u Njemačkoj. Nadam se da će svi biti zdravi.

Berlinčani se dobro namučili

Na kraju razgovora u Ljubuškom je Kopljar pohvalio mladu momčad Izviđača koja je iznjedrila velik broj reprezentativaca i Hrvatske i BiH, dok se unatoč uvjerljivom porazu u lijepom svjetlu predstavila ovaj tjedan protiv Berlinčana.

- Mlada momčad Izviđača je pokazala da se može boriti sa svima u našoj skupini. Neka samo nastave s punim samopouzdanjem dalje i nekoga će sigurno iznenaditi. Naravno, mi smo se u Ljubuškom nadali pobjedi, ali smo se za nju morali pošteno izboriti. Namučili su nas prvo poluvrijeme. Mi smo u drugom dijelu ipak pokazali kvalitetu više. Baza je odlična s obzirom na uvjete. Ali Izviđač je konstantno tu, godinama daje reprezentativce, izbacuje igrače koji igraju u europskim klubovima. To nije lako i to nije slučajno, već posljedica stručnog rada - zaključio je Marko Kopljar.

Linker
18. svibanj 2024 07:03