Dino Slavić

 GORAN MEHKEK/Cropix
JUNAK KOLA

Hrvatski vratar oduševljava u Francuskoj, protiv favorita skupio 17 obrana: ‘Pomogli su mi naši igrači‘

"Neću reći da sam prvi vratar, iako me trener Entrerrios sad stavlja u prvu postavu", kaže Dino Slavić
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 05. listopad 2023. 06:10

Junak proteklog kola u Francuskoj ligi rukometaša, drugoj najjačoj u Europi, bio je dojučerašnji vratar Zagreba Dino Slavić.

Sjajno je Slavić branio u sudaru svog Limogesa koji je gostovao kod Nantesa, jednog od favorita za osvajanje naslova prvaka. Imao je čak 17 obrana i najzaslužniji je za bod koji je osvojio njegov klub protiv velikog favorita.

Zasjenili ste Ivana Pešića na golu Nantesa?

- Pešić je odličan, još se uvijek vraća nakon ozljede, pomalo, tako da ne bih uspoređivao stvari. Imao sam dobru utakmicu, bili smo hrabri, imali smo pet minuta prije kraja tri pogotka prednosti, trebali smo to i dobiti, ali je Nantes u završnici bio sjajan. No opet smo imali posljednji napad za pobjedu, ali ga nismo iskoristili. Šteta, ali da je netko rekao bod prije susreta odmah bismo se složili.

Dobro ste se snašli u Limogesu.

- Jesam, puno su mi u tome pomogli naši Kušan i Hrstić, te Slovenci Gajić i Dolenec koji igraju sa mnom. Dobro se radi, treneri su Španjolci, glavni Alberto Entrerrios, trener vratara Sierra. Baš se radi, program je cjelodnevni. Ujutro video, pa trening, pa masaža, pa odeš dva sata doma, pa se vratiš, pa opet video, pa trening. Mislim da će se takva stvar, kako sezona bude odmicala, još bolje osjetiti.

Prvi ste vratar...

- Neću tako reći, iako me trener Entrerrios stavlja kao prvog, ali ako ne ide stvari se brzo mijenjaju. Sa mnom je domaći vratar Ivah Gauthier i mogu reći da dobro funkcioniramo u tandemu. Inače je intencija Alberta Entrerriosa da igra utakmicu sa 16 igrača, jer to je danas jednostavno neophodno u tako jakim natjecanjima.

image
Ante Čizmić/Cropix

Imali ste pakleni početak?

- Jesmo, zato nemamo previše bodova. Prvo smo gostovali u Parizu, što je bilo teško, onda smo doma dobili Chertres, pa čekali opet jaki Montpellier i sada igrali u Nantesu. Eto, složilo nam se da na početku imamo tri najjača sastava lige koja i financijski i kvalitetom ipak odskaču. Sada nam dolaze neke pod navodnicima lakše utakmice, prvo Ivry doma, pa Saran vani i svi očekujemo da ćemo bodovno napredovati.

Liga je izuzetno jaka?

- Ima puno dobrih klubova, tri koja sam spomenuo odskaču, odmah iza njih su Nimes, Chambery, Aix, Toulouse... Mi se vidimo u borbi s njima i jedno od prvih šest mjesta ove sezone postavljeno je kao neki cilj. Mislim da nije nemoguće, ali će to biti jako zahtjevan posao za momčad.

I druga naša dva aduta imaju važan posao u njoj?

- Baš tako. Hrstić je na lijevom vanjskom, jako važan za obranu, ima konkurenta u Seifu Elderaaiju, bratu Yahieu koji igra u Veszpremu, isto egipatskom reprezentativcu. Kušan pak na crti ima 22-godišnjeg Nieta i 29-godišnjeg Petita, izuzetno snažne domaće igrače i to su stvari koje te guraju naprijed.

Zadovoljni ste s rukometom u gradu košarke?

- Jesam, košarka je ovdje velika tradicija, iako posljednjih godina nije što je bila. Rukomet se diže, interes to potvrđuje. Mi smo od starta sezone pet utakmica igrali doma, dvije u prvenstvu i tri uoči njega i svaki put dvorana je bila rasprodana, to je uvijek najbolji pokazatelj da se napreduje.

Tko će biti prvak?

- Rekli smo tri favorita, PSG je mislim i dalje najveći - zaključio je Dino Slavić.

Inače, dodat ćemo da, uz spomenute, dres Limogesa nose odlični Ukrajinac Turčenko i Angel Fernandez, negdašnje krilo Barcelone.

Tri maksimalna vodeća u Francuskoj

U Francuskoj su odigrana četiri kola Prvenstva i nakon njih PSG, Nimes i Montpellier imaju maksimalne učinke, dok ih slijedi Nantes s bodom izgubljenim od Limogesa. Odmah do Nantesa s bodom manje su Toulouse, St. Raphaele i Aix.

Prvi strijelac lige zasad je Tom Pelayo iz Dunkerquea, na listi vratara je Valentin Kieffer isto iz Dunquerkea broj 1 sa gotovo 35 posto obrana.

Linker
06. svibanj 2024 19:31