Goran Mrđen 2016. na klupi Hrvatske
 TOM DUBRAVEC/CROPIX
NOVI TRENER PODRAVKE

‘I Dinamo ima pritisak da osvoji prvenstvo, a ne pobijedi svaku utakmicu 6:0. Ja sam realni pesimist...‘

‘Ne bih tražio sto dana kao Vlada, jer to je previše, nego par utakmica, da se bolje upoznamo‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. listopad 2021. 16:05

Goran Mrđen je po treći put imenovan trenerom Podravke Vegete. Rođen je u Virovitici, ali već dugo živi i radi u Koprivnici. Radio je u Obrtničkoj školi, predavao građevinu, no radio je i u brojnim klubovima izvan grada, posljednji mu je angažman bio u čakovečkom Zrinskom.

- Zahvaljujem klubu, nije ni njima bila laka odluka, nije ni meni, ali našli smo zajedničko razmišljanje i idemo dalje. Svaka utakmica je kvalifikacijska, ali prije svega trebamo svi zajedno vratiti ono samopouzdanje. Forma je promjenjiva veličina, utakmica s Esbjergom to je pokazala - kazao je Mrđen na konferenciji za novinare.

Kaže kako ima rejting s kojim se mogao nadati pozivu Podravke, ali nije nikoga zvao niti lobirao. Nema ni menadžera koji bi vršio pritisak i nudio ga bilo kome. Kad je odlazio prije četiri godine, ekipa je bila drugačija, slabija, a i novca je bilo manje.

- Ne bih tražio sto dana kao Vlada, jer to je previše, nego nekih tjedan dana, par utakmica, da se i mi na neki način bolje upoznamo. Ranije su tu bile Milošević, Karlovčan, Tucaković, Franušić, Turk, Šenvald. S ostalima nisam surađivao, no treba proći neko vrijeme da dođemo do nekog sustava kojeg bismo htjeli, da nismo u neredu i da vidimo kako nekog na određenoj poziciji dovesti do toga da bude što bolji. Mislim da imamo prostora biti dobri. Moramo postati jedna ozbiljna grupa u kojoj ćemo stati jedni iza drugih. Prvo to, pa onda ostalo.

Ne bježi od pritiska kojeg donosi utrka za prvo mjesto s Lokomotivom nakon koprivničkih -8. Uostalom, da se to nije dogodilo, Neven Hrupec bi vjerojatno i danas bio trener Podravke.

- Uvijek je bio pritisak i uvijek će biti. I Dinamo ima pritisak da osvoji prvenstvo, a ne pobijedi u svakoj utakmici 6:0. Bez pritiska se u Podravki nikad nije živjelo, nikad i neće. Što se mene tiče, straha nema, ali uoči svake utakmice postoji neka vrsta pozitivne treme. Realni sam pesimist, na način da uvijek volim vidjeti gdje smo možda lošiji od suparnika, pa da mi to ispravimo. Takav sam, to je valjda genetski kod.

Mrđenov će stručni stožer ostati isti kao dosad. Prvi pomoćnik je Antonio Pranjić, s vratarkama radi Goran Trajkovski, za kondiciju je zadužen Nikola Golub, dok je novi fizioterapeut na utakmicama Tomislav Tkalec zbog zdravstvenih problema dugogodišnjeg fizija Bojana Savića.

Direktorica se ispričala navijačima i poručila da projekt nije upitan

Na predstavljanju novog trenera sudjelovala je i direktorica RK Podravke Vlatka Mihoci, ujedno i jedina članica klupske Uprave, koja je poželjela dobrodošlicu Goranu Mrđenu i obratila se i navijačima...

- Željela bih se ispričati svim našim navijačima, simpatizerima i prijateljima kluba što sezona nije otvorena onako kako smo željeli i priželjkivali. Međutim, mi gradimo novi optimizam i svim snagama ćemo ići prema ciljevima koje smo postavili. Projekt Grada Koprivnice kao vlasnika kluba, Podravke d.d. kao našeg glavnog sponzora te svih ostalih sponzora, ne dovodi se u pitanje, nastavljamo putem kojim smo i krenuli - rekla je Mihoci.

Napomenula je direktorica kako je u dugoročnoj strategiji kluba zacrtan nastavak rada s mladim igračicama.

- Veliki naglasak želimo staviti na našu Školu rukometa. Što se tiče prve ekipe, bit će dozirano dovođenje ponajboljih domaćih igračica iz Hrvatske, ali i inozemnih kad procijenimo da smo deficitarni na nekim pozicijama. (gčm)

Linker
20. travanj 2024 18:03