Nenad Dugi / CROPIX
RUKOMET

Idu li Sulić, Vori i Čupić na EP?

Uoči EP-a u Poljskoj i dalje je na snazi 'ukaz' o podmlađivanju reprezentacije i koncentracija na sljedeći Euro, onaj 2018. u Hrvatskoj
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 09. prosinac 2015. 13:57

Tek nešto više od mjesec dana ostalo je do najvećeg zimskog događaja u kojem će hrvatski sportaši igrati zapaženu ulogu. Nakon što su zakazali na SP-u u Kataru i ostali bez plasmana u polufinale pod vodstvom Slavka Goluže, najbolji hrvatski rukometaši imaju priliku popraviti dojam na EP-u u Poljskoj.

Novi izbornik Željko Babić za četvrtak je najavio predstavljanje šireg popisa od 28 igrača koji će konkurirati za kasniji popis putnika u Poljsku. Tom će prilikom biti potpisan sponzorski ugovor s telekomunikacijskom tvrtkom Tele2. Iako je to za odgovorne u Hrvatskom rukometnom savezu velika i važna stvar, to je u ovom trenutku ipak malo manje važno.

Puno je važnije pitanje kakvim će se saznanjima i kojim kriterijima voditi izbornik Babić da bi sastavio zaista najbolju postavu reprezentacije. Pritom je nekoliko ključnih pitanja, a jedno od krucijalnih je pitanje starijih igrača, posebno Igora Vorija, Renata Sulića, Ivana Čupića...

Za podsjećanje, iako nije u reprezentaciji duži niz godina, Renato Sulić je trenutačno ponajbolji naš igrač, najbolji pivot svijeta u izboru EHF-a, čovjek koji je prošle sezone igrao u finalu Lige prvaka, osvojio je dvostruku krunu u Mađarskoj s Veszprémom te titulu pobjednika u SEHA ligi. On je početkom ove godine najavio da bi se odazvao novom izborniku ako ga pozove, a zatim je zbog obiteljskih razloga prolongirao odluku o eventualnom povratku.

Drugo važno pitanje je ono o "senatorima" Voriju i Čupiću koji su izostavljeni pri posljednjem pozivu za Croatia Cup što je izazvalo dosta polemika. Njih nije bilo u momčadi, a tada je izbornik Babić spominjao "neozbiljnost nekih starijih igrača", dodavši neku floskulu o tome da se pri izboru najboljih neće rukovoditi starim zaslugama. Poruka i pouka trebali su biti jasni. Bit će zanimljivo vidjeti u kojem će se pravcu dalje razvijati priča. I dalje je, naravno, na snazi "ukaz" o podmlađivanju reprezentacije i koncentracija na sljedeći Euro, onaj 2018. u Hrvatskoj. Nema sumnje da će se na popisu od 28 igrača naći neka nova imena, posebno iz redova PPD-a Zagreb, u kojem je Veselin Vujović u prvi plan gurnuo "neke nove klince", koji su pokazali zavidan potencijal..

Linker
06. srpanj 2024 04:10