Vori
 Tom Dubravec / CROPIX / CROPIX
IGRAČ, DIREKTOR, PREDSJEDNIK

IGOR VORI NOVI JE PREDSJEDNIK VAŽNE KOMISIJE MEĐUNARODNE RUKOMETNE FEDERACIJE 'Ovo je za mene izuzetna čast'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 02. svibanj 2020. 21:11

Igor Vori, proslavljeni rukometaš, a sada direktor muške rukometne reprezentacije Hrvatske, novi je predsjednik Komisije igrača IHF-a. To je naš drugi član jedne od komisija IHF-a u kojima je predsjednik Arbitražne komisije predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac.

Vori je na čelu komisije naslijedio Rumunjku Narcisu Lecusanu, već je bio jedna od članova iste, a uz njega komisiju čine Tunižanka Mouna Chebbah i Argentinac Diego Simonet. Komisiju se u prošlosti trebalo slušati i više, a sada su za rukomet i napore igrača vremena još zahtjevnija, pa je za očekivati da će Vori i njegov tim imati dosta posla. Za početak broj igrača za SP treba dignuti sa 16 na 18, broj prijavljenih s 28 na 35, što zbog troškova neće biti lako, posebno ovo prvo, ali će biti jako važno.

Nakon izbora koji je bio na Kongresu u Kairu kada smo dobili SP 2025. s Danskom i Norveškom, ova vijest je samo službena potvrda nove funkcije našeg legendarnog pivota.

- Izuzetna mi je čast biti na čelu Komisije sportaša IHF-a. Nadam se da ću moći odgovoriti toj zahtjevnoj ulozi u ovim jako teškim trenucima za sve nas iz rukometne obitelji. U suradnji sa sportašima i čelnim ljudima Svjetske rukometne federacije, nadam se da ćemo pronaći najmanje bolna rješenja za prevladavanje problema - rekao je između ostalog nakon potvrde IHF-a Vori.

Linker
25. travanj 2024 07:03