Tea Pijević

 BO AMSTRUP Ritzau Scanpix Via Afp
GLAVU GORE

Igračice Hrvatske ponosne uoči teškog okršaja: ‘Ovo je bila pobjeda za sve naše cure u karanteni!‘

‘Znamo da su kvalitetne, da su domaćini, da će imati vjetar u leđa, a nama preostaje da se borimo‘
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 08. prosinac 2021. 20:45

Stela Posavec je bila igračica utakmice, to nije nikome i nimalo sporno. Nikome osim "znalcima" iz IHF-a koji su službenu nagradu gurnuli u ruke Argentinke Malene Cavo. Zapravo, nije ni vrijedno komentara, baš kao što to nije niti prvi niti zadnji takav "biser" IHF-a. Uostalom, Stela je uživala u nagradi koja joj puno više znači, u pobjedi svoje ekipe.

- Bila je teška i naporna utakmica, ali dale smo stvarno sve od sebe, svaka koja je ušla u igru. Borile smo se od početka do kraja, bilo je uspona i padova, no uspjele smo u završnici sve pretvoriti u veliku pobjedu - prokomentirala je Stela.

I uživati u svakom golu i veseliti se svakom, kao Ana Debelić koja si je priuštila i gol iz skok-šuta. Definitivno ih je bilo lijepo gledati u toj završnici.

- Ponijelo nas je na kraju, svaki gol nam je bio dodatni motiv, vjetar u leđa.

I sad se žele nastaviti boriti, do kraja.

- Želimo i dalje dokazivati da smo dobre i kvalitetne iako nismo u punom sastavu, a ovo je bila pobjeda za naše cure u karanteni.

I neće se povući ni protiv Španjolske.

- Znamo da su kvalitetne, da su domaćini, da će imati vjetar u leđa, a nama preostaje da se borimo i igramo svoju igru.

Kulerica na golu Tea Pijević ovaj je put skupila 13 obrana, a svoju karakter je demonstrirala i izjavom o tijeku u utakmice u kojoj smo sigurno poveli, pa su Argentinke preuzele vodstvo u svoje ruke, pa smo ih slomili tek u završnici...

- Ja volim ovakve utakmice, malo vodimo, malo gubimo, da bude zanimljivo. Znam da doma svi strepe, ali meni su ovakve najdraže, a najbitnije je da na kraju slavimo. Svaka čast curama na igri svih 60 minuta, u obrani i napadu.

A šira javnost je u srijedu upoznala i Laru Burić. Tinejdžericu koja je svoje mjesto ovdje izborila time što baš ovako, bez straha, kako je odigrala protiv Argentinki, igra iz utakmice u utakmicu ove sezone u Lokomotivi.

- Ponosna na cure, na sebe, na sve. Stvarno smo odigrale za poželjeti, bilo je lijepo za gledati utakmicu.

A još je ljepše bilo vidjeti kako jedna klinka bez straha zabija u trenucima kad treba uhvatiti argentinsko vodstvo. Trema? Nije ona taj tip.

- Ne, navikla sam ovako ulaziti, nisam imala nimalo treme.

Ekipu s karakterom čine igrači s karakterom. Ove cure to doista jesu, svaka od njih. (rb)

Linker
20. travanj 2024 10:26