RK PODRAVKA VEGETA
DIRLJIVE OPROŠTAJNE PORUKE

Igračice Podravke neutješne nakon odlaska voljenog Saračevića: ‘Treneru, više me nije briga za rukomet..‘

Cijela ekipa Podravke Vegete i dalje je u šoku nakon preranog odlaska Zlatka Saračevića.
Piše: Goran Čičin - MašanskerObjavljeno: 22. veljača 2021. 18:05

Igračice i vodeći ljudi kluba, članovi stručnog stožera i ostali zaposlenici bili su u velikom šoku nakon iznenadnog odlaska trenera Zlatka Saračevića, te su poručili kako nitko u ponedjeljak neće davati izjave za medije.

No, zato su se igračice oglasile na društvenim mrežama, uputivši posljednji pozdrav treneru s kojim su dijelile svakodnevicu.

image
RK PODRAVKA VEGETA

''Giuli, molim te, trebamo još dvije obrane... Treneru... Jučer ste me pitali da obranim još dvije lopte. Nikad ne bih pomislila da bi to bile zadnje. Hvala vam na svemu treneru, bila je čast raditi sa vama. Počivajte u miru'', napisala je vratarka Julija Dumanska.

Emotivnu je poruku uputila i mlada kružna napadačica Elena Popović.

''Neopisiva je bol i tuga u mom srcu. Rijetko čovjek ima priliku upoznati ljude u čijem pogledu vidiš i iz čije pojave isijava dobrota i pozitiva, posebna je to vrsta ljudi. Zahvalna sam vama i Bogu što sam ja tu priliku dobila i imala privilegiju učiti od vas! Rekli ste mi: "Elena u ovom svijetu moraš biti lopina, ne smiješ biti predobra. To ti je zoološki vrt - lisice, vukovi, lavovi, tvorovi, tu imaš svega i moraš naći svoje mjesto. Ne možeš ti puno mijenjati svoj karakter i ja to znam, ali ne daj na sebe." Treneru vi ste bili dokaz da dobrota vrijedi ispred svega!''.

Pod Saračevićevim je vodstvom iskorak u karijeri napravila i crnogorska reprezentativka Dijana Mugoša.

''Hvala ti što si uvijek bio tu. Kroz sve drame, prepreke, znala sam da mogu računati na tebe bez obzira na sve. Nije bilo lako, ali teška vremena ojačaju ljude i moram priznati da smo ojačali zajedno. Hvala ti što si bio moj trener! Počivaj u miru”, napisala je Mugoša.

Svog je šefa iuznimno cijenila i Grkinja Labrina Tsakalou.

“Puno se toga događalo prošle godine, ali uvijek sam imala na umu da je Zlatko bio prvi koji je istinski vjerovao u mene. Koji mi je dao da igram na pravoj poziciji i koji mi je ukazao toliko povjerenje. Posljednjih dana nisam se osjećala najbolje, propustila sam i trening uoči derbija. Vidio je da nisam dobro, zagrlio me i rekao: ‘Hajde, još samo jedna utakmica i onda svi možemo odmarati par mjeseci.’ Samo sam se nasmijala i klimnula glavom. To je bio naš zadnji razgovor. Tako mi je žao što tada nisam rekla što mi je bilo na umu: ‘Ne brini se, treneru. Nećemo izgubiti ovu utakmicu, ali još uvijek mi duguješ jedno piće na Zrću.’ Probudila sam se sada i još uvijek ne mogu vjerovati da se to dogodilo. Više me nije ni briga za rukomet. On je bio dobar čovjek i to je važnije od svega. Počivaj u miru, treneru. I hvala ti.”

Neutješna je bila Korina Karlovčan.

''I dalje vjerujem da se vidimo na treningu u 5. Velika tuga koja se ne može opisati riječima, ali HVALA na svemu. Hvala što ste vjerovali u mene, u nas. Zauvijek naš Sarač''.

Magdalena Ećimović od svog se trenera oprostila sljedećim riječima:

''Treneru, što da kažem osim jedno veliko hvala na svemu. Puno toga ste me naučili, puno toga smo prošli svi zajedno i dobroga i lošega. Prije svega ste bili čovjek i to ste pokazali više puta. Ovolika tuga se ne može opisati riječima. Treneru hvala vam na svemu. Nažalost, više nećemo čuti onu svakodnevnu: Šta je bando, 'oćemo li trenirat danas šta?''

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix

Nikolina Zadravec otkrila je koje su bile Saračevićeve posljednje riječi upućene ekipi:

“Samo da vam kažem cure, ja vas volim sve! Počivaj u miru, treneru”, napisala je Nikolina.

Kronikusi: Srce danas plače, izgubili smo velikog čovjeka

Posebnu vezu s legendarnim Saračevićem ostvarili su i koprivnički rukometni navijači Kronikusi.

''Posljednje tri godine doživjeli smo neke prekrasne trenutke sa Podravkom i ti trenuci ispunjeni su čarolijom zahvaljujući ljudima koji su bili oko nas. "SARAČEVIĆ ZLATKO!!!" skandirali smo mu s tribine, a on bi uvijek mahnuo. On je taj koji zna što će i kako će, kada mi drugi pojma nemamo što bi se dalo napraviti. Ostat će nam u uspomeni kao trener koji je svojim radom ostavio trag u klubu i priuštio nam puno lijepih trenutaka kada ih nismo očekivali, puno pobjeda zbog kojih smo osjećali ponos u srcu jer je naša Koprivnica opet postajala rukometna metropola. To srce danas plače, natopljeno suzama jer smo izgubili velikog čovjeka. Počivaj u miru, dragi naš Zlatko, neka ti je laka hrvatska zemlja!'', napisali su Kronikusi na svom Facebook profilu.

Knjiga žalosti u Koprivnici i Zagrebu

U Sportskoj dvorani koprivničke gimnazije 'Fran Galović' postavljena je Knjiga žalosti za prerano preminulog trenera Podravke Vegete Zlatka Saračevića. Upisi su mogući još u utorak od 10 do 16 sati.

Također, HRS će Knjigu žalosti otvoriti u utorak i u Zagrebu, do 10 do 14 sati u prostorijama Saveza, Metalčeva 5 (3. kat)

Linker
26. travanj 2024 06:22