HENNING BAGGER//Ritzau Scanpix/AFP
KRŠENJE PRAVILA

Incident na Europskom prvenstvu! Žele izbaciti jedne od najvećih favoritkinja: ‘Šokantno ponašanje!‘

Rivali su uočili dva incidenta, odnosno kršenja pravilnika oko prevencije širenja koronavirusa
Piše: SNObjavljeno: 11. prosinac 2020. 12:37

U centru pažnje na Europskom rukometnom prvenstvu za rukometašice u Danskoj na kojem su Hrvatice apsolutni hit našla se ruska reprezentacija, koju smatraju jednim od najvećih favoritkinja za zlato.

Naime, rivali su uočili dva incidenta, odnosno kršenja pravilnika oko prevencije širenja koronavirusa.

Prvo su iz švedskog tabora tražili kaznu za Ruskinje jer im se izbornik rukovao 'izvan dozvoljene zone', da bi onda iz norveškog tabora tražili sankcije jer su dvije ruske rukometašice objavile snimku na kojoj se vidi kako su jele istom žlicom naizmjence. Ista je u međuvremenu izbrisana. Inače, ruski izbornik Ambros Martin rukovao se na tribinama s generalnim tajnikom Ruskog rukometnog saveza Denisom Bogomolovim.

"Šokantno ponašanje. Protiv idiota i gluposti su nemoćni i bogovi. Ako postoji neka mogućnost da se ova ruska reprezentacija izbaci s natjecanja, neka se to i dogodi", komentirao je norveški stručnjak, a danas novinar, Ole Erevik.

"Iskreno, potpuno su nam sulude tvrdnje da nas treba izbaciti. Naša se ekipa ponaša u skladu sa svim preporukama i propisima, kako u hotelu, tako i u balonu", poručili su iz ruskog tabora.

Ruskinje su inače vodeća ekipa skupine I sa šest bodova, koliko imaju i drugoplasirane Francuskinje. U skupini II vodi Norveška, također sa 6 bodova, koliko ima i drugoplasirana Hrvatska.

Linker
26. travanj 2024 22:14