FRANCUZI SE USPANIČILI

Istražni sudac pobrkao datume: Karabatić pozvan na saslušanje usred SP-a!

Istražni sudac je nakon velikog pritiska Francuza ipak promijenio datum na 29. siječnja 2013
Piše: Dragan ZubovićObjavljeno: 17. siječanj 2013. 19:38

'Rukometni bogovi i istražni suci zaista imaju smisla za crni humor ili su možda pali s Marsa ?!', ironično je komentirala francuska sportska televizija L'Equipe 21 vijest koja se proširila francuskim rukometnim krugovima uoči utakmice SP-a u rukometu između Francuske i Brazila (27-22), prema kojoj je, u svezi famozne kladioničarske afere, istražni sudac Općinskog suda u Montpellieru, pozvao francuskog reprezentativca Nikolu Karabatića na saslušanje zakazano 23. siječnja 2013. usred SP-a u rukometu!?

S tim u svezi jedini francuski sportski dnevnik L'Equipe ističe zanimljivu činjenicu da je između Božića i Nove godine Karabatić dobio preporučeno pismo s povratnicom, kojim je pozvan na saslušanje 23. siječnja 2013. zbog kladioničarske afere.

Zaista, nevjerojatna vijest!. Naime, na zakazan dan za suđenje, Nikola Karabatić je na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, koje traje od 11. do 27. siječnja, stoga je njegov odvjetnički tim zatražio promjenu datuma suđenja radi spriječenosti. Istražni sudac nije bio baš blag kod mijenjanja datuma jer je promijenio datum suđenja sa 23. siječnja na 29. siječnja 2013., što znači da će dva dana nakon završetka SP-a morati na suđenje. Budući da brojni stručnjaci očekuju kako će Francuzi, inače aktualni olimpijski i svjetski prvaci, igrati u finalu koje se igra u nedjelju, 27. siječnja nameće se pitanje je li istražni sudac izabrao pravi 'timing' za suđenje Nikoli Karabatiću. Naime, ako Francuzi obrane naslov svjetskog prvaka u nedjelju 27. siječnja, onda će u ponedjeljak 28. siječnja, biti primljeni kod francuskog predsjednika, a dan kasnije bi Karabatić trebao ići na suđenje.

- Ovime je napravljena velika šteta za francuski rukomet što su neki tu vijest pustili u javnost usred Svjetskog prvenstva u rukometu jer će narušiti atmosferu u francuskoj reprezentaciji - kazao je Karabatićev agent Bhakti Ong.

Linker
18. svibanj 2024 17:29