RK Split
Rukometni ‘Mozart‘

Ivano Balić ima novi posao: Apsolutna legenda vratila se tamo gdje je sve krenulo

‘Vjerujemo da će nam pomoći da napravimo korak više i da se vratimo u najviši rang hrvatskog rukometa‘
Piše: Vito TomasObjavljeno: 12. siječanj 2024. 12:38

Ivano Balić pronašao je novi angažman. Nakon što je od 2021. do 2023. obnašao funkciju pomoćnika Hrvoju Horvatu u hrvatskoj reprezentaciji, sada je odlučio vratiti se na mjesto gdje je počeo svoju veličanstvenu karijeru.

Jedan od najboljih rukometaša svih vremena pridružit će se stručnom stožeru RK Split, objavio je klub na službenom Facebook profilu.

"Kako kažu ‘svugdi pođi, ali doma dođi‘. Nismo mogli poželjeti bolje pojačanje na ovoj polusezoni. Našem stručnom stožeru se priključio najbolji igrač na svijetu, Ivano Balić. Sigurni smo da će svojim rukometnim znanjem i iskustvom uvelike pomoći našim trenerima, a pogotovo našim mladim igračima. Vjerujemo da će nam Ivano pomoći da u narednim godinama napravimo i još jedan korak više i da se vratimo u najviši rang hrvatskog rukometa - poručili su iz hrvatskog drugoligaša.

Rukometni ‘Mozart‘ karijeru je započeo upravo u RK Split, igrao je za njih u periodu od 1997. do 2001. Vratit će se Balić tako u svoj rodni grad, gdje će mladi igrači imati čast biti podučavani od strane člana rukometne Kuće slavnih.

Balić je karijeru završio 2015. u Wetzlaru te se nakon toga okušao u novima ulogama. Jedan period bio je direktor svih reprezentacija u HRS-u, a 2021. godine pridružio se stručnom stožeru bivšeg izbornika Horvata. Ipak, njihova era nije bila uspješna te su obojica nakon prošlog Svjetskog prvenstva bili smijenjeni.

Linker
12. ožujak 2024 07:15