Danijela Peracic / CROPIX
VRIJEME JE DA SE KRENE

IVANO BALIĆ OSTAJE, ALI BIT ĆE PROMJENA 'Kroz kratko vrijeme bit ćemo svjedoci njegova punog angažmana'

Tomislav Grahovac, predsjednik HRS-a bio je vrlo kritičan u nedavnom intervjuu Sportskim novostima, ali je nakon sastanka u subotu poprilično ublažio svoje stavove.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 10. rujan 2016. 21:56

- Imali smo sastanak stručnog tijela na čelu s koordinatorom Balićem. Taj skup nije ovlašten za donošenje odluka. Babić je potvrdio svoju ostavku, ostao je kod nje. Mi ćemo to proslijediti Upravnom odboru i u skladu s odlukom po tom pitanju vidjeti koje su dalje radnje.

Kako ste ocijenili nastup?

- Rezultat u Poljskoj je bio pozitivan, zadržan je kontinuitet nastupa na velikim natjecanjima i u konačnici smo zauzeli peto mjesto u Riju. Rekao bih da je ostvaren nekakav uspjeh, koji se ne smije podcijeniti. Izbornik Babić sam je rekao da je očekivao više i to je razlog zašto je dao ostavku.

Tko je izdao izbornika, u izvješću upire prstom na Savez?

- Mislim da je na nespretan način prezentirano. Mislim da je Babić izvrstan trener, odličan čovjek... Te su rečenice izazvale čuđenje, no, ne vidim tu zlu krv ili zlu namjeru. On nam je to i osobno rekao. Prodiskutirali smo u fer i normalnom odnosu.

Projekt 2018. je na pola puta, a mi ostali bez izbornika?

- Treba prvo UO donijeti odluku. Ja prije toga ne bih govorio. Hoće li ona biti ovakva ili onakva, ne znam, ali znam da tek nakon toga možemo razgovarati.

Jeste li osobno nezadovoljni?

- Ako podvučemo crtu, ne možemo to nazvati lošim. Očekivali smo igru za medalju. Nije totalni podbačaj, ali nije ni uspjeh.

Je li se Babić oteo kontroli, postao samostalan i pretvrdoglav nakon Poljske?

- Imao je autonomiju u vođenju, nije se nitko uplitao ni u vođenje ni u izbor, sve je bilo njegova oduka. Nitko ga ni danas ne optužuje ni za što, ali su izvješća izložena usmeno i mislim da je to dobro.

Što zamjerate Babiću?

- Kao predsjednik nemam previše primjedbi u smislu vođenja jer je to stvar autonomije. Uvijek je lakše biti kritizer nakon svega. Ono što sam izjavio u intervjuu za Sportske novosti prije neki dan moj je stav i ja ostajem kod svih tih stvari.

A ostaje li Ivano Balić koordinator?

- Ivano ostaje koordinator, to nije ni bilo upitno. Njemu je bilo mjesto u Riju, on je čovjek s neograničenim utjecajem u svijetu rukometa. Mogu ponoviti da Ivano može hrvatskom rukometu dati još više nego kao igrač. Očekujem da svu snagu, znanje i energiju da hrvatskom rukometu.

Hoćemo li vas češće viđati zajedno?

- Mislim da ćemo više nego dosad biti u nekoj koordinaciji, on je spreman za to. Kroz kratko vrijeme bit ćemo svjedoci njegova punog angažmana.

A hoće li mediji biti počašćeni nekom njegovom izjavom, jeste li o tome razgovarali?

- Ne znam koliko je prisutan u medijima, ali sigurno će biti, surađivati jer je posao koordinatora i da bude u medijima. Neće svaki dan, ne uvijek biti na raspolaganju možda, ali sigurno je da javnost zaslužuje biti upoznata s informacijama s njegove strane - zaključio je Grahovac.

Linker
21. travanj 2024 18:53