BO AMSTRUP//Ritzau Scanpix/AFP
Nema spuštenih glava

Iz hrvatskog tabora pošteno priznali istinu, norveški izbornik dao veliki kompliment

‘I dalje sanjamo svoj san, a on je polufinale Eura, što nitko nije mogao ni pretpostaviti...‘
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 12. prosinac 2020. 20:41

Nije bilo spuštenih glava nakon poraza od Norveške. Nenad Šoštarić vrlo je jasno zaključio nakon teškog poraza.

- Poraz je visok, ali sam uvjeren da nas neće izbaciti iz ritma u kojem smo na ovom prvenstvu. Norveška je autoritet, Norveška je reprezentacija koja će iskoristiti svaku ponuđenu priliku, a mi smo im ponudili previše. No, dosta smo se dobro držali dugo i to je ohrabrenje.

Ništa nije gotovo.

- Sada je važno da se rekuperiramo i pripremimo za Njemačku koju dobro poznamo i tu nema nekih tajni. Mislim da im možemo parirati. I dalje sanjamo svoj san, a on je polufinale Eura, što nitko nije mogao ni pretpostaviti kada smo kretali u Dansku - zaključio je naš izbornik.

Ana Debelić jako se dobro nosila s norveškom obranom, ali i u našoj obrani protiv izvanredne Kari Bratseth.

- Izgubile smo protiv najboljih. Norveška je stroj, što drugo reći. Opet smo loše ušle, pa smo se vratile, dobro otvorile nastavak i onda se raspale. Evidentna je njihova fizička moć i jako je teško igrati šest minuta u komadu s igračicom manje, jer Norveška to skupo naplaćuje. Mislim da nas to neće obeshrabriti. Sada se okrećemo pripremi za Njemačku koja je dobra ekipa to pokazuju na ovom prvenstvu. Vrlo su uvjerljive bile protiv Mađarica. Bit će tvrdo, one imaju dvije utakmice u dva dana, vidjet ćemo. Znam da ćemo ići na glavu, pa što bude.

Lucija Bešen branila je 60 minuta.

- Ušle smo jako dobro. Iskoristile su Norvežanke u nastavku naš pad, nismo toliko moćne da izdržimo i isključenja. Zabile su nam puno lakih golova.

Jeste li očekivala povjerenje uz sjajnu Teu Pijević?

- Da i bilo mi je super, 60 minuta protiv najboljih igrača svijeta, koliko god sam mogla sam dala. Želja izbornika je bila da svima pruži priliku zbog budućih utakmica. Sada gledamo na Njemačku, probati da se ovo slegne, bez prevelike traume. Mislim da hoće.

Valentina Blažević junakinja protiv Rumunjske ni ovaj puta nije razočarala.

- Prvi dio jako dobro i u napadu i obrani. Drugi dio nismo imale snage i samim tim koncentracija je pala, a Norveška je preiskusna da to ne bi iskoristila. Ali sad imamo vremena odmoriti se i vjerujem da ćemo se dobro pripremiti za Njemačku.

Dora Krsnik na kraju norveške epizode kaže.

Kada Norveška dođe do lakih golova, teško ja igrati s njima. Drago mi je da smo u dobrom dijelu utakmice pokazale da možemo s njima i zato nas ovaj poraz neće pogoditi. Dat ćemo sve od sebe da protiv Njemačke uđemo u polufinale.

Thorir Hergeirsson norveški izbornik nakon +11

- Pobijedili smo tim koji je iznenađenje ovog Eura koji igra drugačiji rukomet. Odlučila je disciplina u našoj igri. U prvom dijelu toga nije bilo, ali u nastavku smo došli do svoje brzine i sada gledamo prema polufinalu. Nemam želja, to su sigurno top ekipe koje će biti tu. Mislimo na sebe.

Linker
23. travanj 2024 21:12