CROPIX
ODMAH U POGONU

Izbornik Červar kreće oprezno: ‘Želim biti realan i ne stavljati pritisak tamo gdje ga ne trebamo‘

Rukometaši se okupili u Zagrebu i produžili za Poreč na završnu fazu priprema uoči SP-a
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 02. siječanj 2021. 22:03

Počelo je tradicionalno 1. siječnja, nešto malo ranije nego inače, već u 8.30 kada je autobus iz Zagreba s većinom putnika krenuo prema Poreču. Ostatak je tamo stigao direktno. Slijedi veliki posao za koji će trebati puno zdravlja, sreće i strpljenja da bismo Svjetsko prvenstvo u Egiptu dočekali spremni onako kako želimo. Nije jednostavno, neki fali, neki kasne, neki možda ne mogu zbog ozljeda i zato će trebati puno dobre volje i međusobnog povjerenja da se sve na kraju prožme u tim kakav smo imali na posljednja dva velika natjecanja.

Nije ni izbornik Lino Červar u top formi...
- Iskreno nisam baš, ulovila me upala uha pa neki herpes, ali eto nadam se da ćemo svi skupa uspjeti izgurati sve ovo što je pred nama. Gledam to kao cjelinu s kvalifikacijama za OI, nadam se i OI, pa i idućim Eurom za godinu dana. Veliki je posao pred nama, trebat će puno volje, rada i strpljenja da to uspijemo pretvoriti u ono što želimo.

image
)
AFP

Dobri mladi igrači

Ne djelujete baš optimistično na početku završne faze priprema za Svjetsko prvenstvo?
- Dapače, samo želim biti realan i ne stavljati pritisak tamo gdje ga ne trebamo. Želimo samo biti zdravi, gledati pozitivno i ništa više. Imamo problema, nemamo igrača poput Stepančića i Pavlovića, jako je upitno što će biti sa Šegom, Karačićem pa i Štrlekom, ali gledamo pozitivno.
Imamo dobar potencijal?
- Imamo dobrih mladih igrača, ali njih nikako ne bih želio opteretiti nepotrebnim stvarima. Sigurno da će oni u budućnosti donijeti svoje, ali da će i sada dobiti pravu priliku. Situacija je malo specifična, i mislim da sam bio na dobrom tragu kada sam govorio o tome koliko je važno ulaganje u domaće klubove i domaće snage, jer današnja situacija u svezi s tim i reprezentacijom nije dobra ni kada je u pitanju ženski ni kada je u pitanju muški rukomet, a kada govorimo o našim najjačim klubovima. Tu se moramo mijenjati. To nije stvar da je netko protiv nekoga ili slično, to je realnost koji moramo respektirati zbog budućnosti, postati svjesni da puno više moramo ulagati, davati povjerenja domaćim snagama i biti strpljiv u svemu tome. Nemamo standarde po tom pitanju, to je stvar koju preventivno moramo ugradi u sustav našeg sporta.

image
CROPIX

Kako se radilo u prvom dijelu u Poreču i kakav je plan za drugi?
- Ja sam zadovoljan, dečki su dali sve od sebe. Sada očekujem da tako nastavimo. Morat ćemo neke stvari prilagoditi situacijama, vidjeli ste dokad su igrali Cindrić i Duvnjak, ali što je tu je. Imamo dvije jake utakmice sa Španjolcima, one nisu za glavu, ali će sigurno poslužiti kao dobar test mogućnosti uoči polaska u Egipat. Ključ je da nas što više bude spremnih, jer to je najbolja nada u sve što nas očekuje.

Poreč - Madrid - Egipat

Dakle, počinje veliki posao u Poreču. Već 5. siječnja dolaze nam Španjolci (17.15 sati), bit će proglašeni najbolji u Hrvatskoj u anketi Sportskih novosti i organizaciji Hrvatskog rukometnog saveza, pa ćemo 9. siječnja do Madrida na uzvrat (18.00) pa doma, pa 13. siječnja prema Kairu i Aleksandriji gdje nas 15. siječnja čekaju Japanci. Treba samo spustiti loptu na zemlju, biti mudar i uopće ne sumnjamo da će to biti dobro.
Siječanj - kao i uvijek - velikih očekivanja.

Linker
19. travanj 2024 01:30