SYLVAIN THOMAS Afp
PRVA POBJEDA NA KLUPI

Izbornik Horvat nakon trilera: ‘Znam da ste navikli od Hrvatske na ovakve stvari, ali ja se ispričavam‘

‘Siguran sam da će i Portugal i Francuska odigrati kako treba, ali mi moramo odraditi svoj posao‘
Piše: SNObjavljeno: 13. ožujak 2021. 20:36

Hrvatska rukometna reprezentacija je u susretu 2. kola kvalifikacijskog turnira za plasman na Olimpijske igre u Montpellieru pobijedila Portugal s 25-24 (9-12) i ostala u igri za Tokio.

Hrvatski rukometaši pobijedili su dramatičnoj utakmici Portugal s 25-24 golom Luke Cindrića 20 sekundi prije kraja. Izabranici Hrvoja Horvata su se "vratili iz mrtvih" jer su veći dio utakmice odigrali jako loše, a početkom drugog dijela gubili su sa šest razlike.

Nakon utakmice svoje je dojmove iznio i izbornik Hrvoje Horvat.

- Što reći, presretni smo, uspjeli smo okrenuti nemoguće, izgleda da mi ne možemo bez drame. Jučer smo jednu utakmicu koju smo kontrolirali izgubili, večeras je bilo obratno. Znali smo kolika je važnost ovog susreta. U prvom poluvremenu smo radili previše pogrešaka što je uglavnom bio odraz neke nervoze. Drugi dio je bio puno bolji, pogotovo obrana zbog koje smo došli do nekoliko laganih pogodaka, a u konačnici i stigli do pobjede, rekao je Horvat, pa nastavio:

- Promašili smo dosta izrađenih šuteva, probali smo potom izvana, pa s Mamićem, a na kraju smo posegnuli za Pavlovićem gdje smo probali s izolacijom igrača. I Cindrić je tu došao do izražaja onda, ali na kraju se pokazalo da je obrana bila ključ, da je bila prava.

Gdje je bila obrana u prvom poluvremenu?

- U drugom dijelu je bila sjajna, ne smijemo podcjenjivati niti Portugalce, jako su strpljivi i disciplinirani. Znali smo da moramo ostati smireni i drago mi je da su pokazali tu smirenost do kraja. Ja se ispričavam gledateljima iako su navikli na ovakve utakmice od Hrvatske.

Kako protiv Tunisa?

- Otvorila se prilika koju treba prihvatiti, oni su fizički i trkčaki jaka momčad i treba biti gust u obrani, jer s obranom se dobivaju utakmice.

Hoće li Francuska i Portugal odigrati poštenu utakmicu?

- Siguran sam da će i Portugal i Francuska odigrati kako treba, ali prvo mi moramo odraditi svoj posao.

Linker
28. travanj 2024 16:14