Hrvoje Horvat

 ATTILA KISBENEDEK Afp
OŠTAR NASTUP

Izbornik Hrvatske ‘poderao‘ kritičare: ‘Začepili smo usta svima koji to pričaju! A vidjeli ste Francuze...‘

‘Meni je najvažnije da mi ovi dečki vjeruju. Ne bi meni dolazili u pet do 12 da nije tako‘, kaže Horvat.
Piše: SNObjavljeno: 22. siječanj 2022. 22:19

Hrvatska je junački pala protiv Danske i oprostila se od plasmana u polufinale EURA. Sjajno prvo poluvrijeme i samo gol zaostatka nakon prvih 30 minuta nisu bili dovoljni za konačnu senzaciju, prvi favorit EURA slavio je sa 27:25.

Ipak, naši mladići i izbornik Hrvoje Horvat mogu biti ponosni porikazanim u rukometnom klasiku, pogotovo u prvom dijelu.

Još vrući Horvat je uz pohvale svojim junacima poslao i oštru poruku svojim kritičarima...

"Nemam što zamjeriti dečkima, nakon 1,5 treninga smo izgledali borbenije nego protiv Crne Gore. Začepili smo usta svima onima koji su tvrdili da se ne borimo. Danas su mogli vidjeti kako to izgleda borbenije i čvršće. Da Francuzima uzmete 13, 14 igrača, vidjeli biste kako bi to izgledalo, a vidjeli ste što se dogodilo Francuzima...

Žalite li za nečim?

- Želim za ovim dečkima koji su po stalnim testiranjima, to je jedino za što žalim. Za drugim ne žalim.

Kako ste vi doživjeli ovo prvenstvo?

- Sigurno da sam se veselio ovom prvenstvu, htjeli smo napraviti nešto u vezi budućnosti hrvatskog rukometa, ali vidjeli ste kako je sve zajedno izgledalo. Ispala je improvizacija i ne možemo utjecati na ovakve stvari. Morali smo misliti u takvim okolnostima koga uopće zvati. Pokušali smo se taktički nadmudrivati s momčadi s kojom je odrađen samo jedan trening.

Što smo dobili na Euru?

- Telefonom sam okolo zvao igrače koji su se već bili oprostili od reprezentacije. Kako se jedan izbornik može nadigravati s ovakvom ekipom kada sa svojom momčadi odradi jedan trening. Ali, prije svega najvažnije mi je da mi ovi dečki vjeruju. Oni ne bi meni dolazili u pet do 12 da mi ne vjeruju i da nemaju povjerenje u ovaj stožer, a to je zalog za budućnost. Oni sami vide da se tu nešto pozitivno događa i da ova mlada momčad ima budućnost - poručio je izbornik.

Linker
17. travanj 2024 01:35