foto: CROPIX
ČISTA UŽIVANCIJA

Izbornik nakon svega poručio Hrvatskoj: 'Nemojte biti razočarani, uživajte u igri!'

U susretu 2. kola drugog kruga EP-a za rukometaše u Poljskoj, hrvatska reprezentacija je u Krakowu poražena i ponižena od Francuske 24:32 (10:16) i izgubila je gotovo sve izglede za plasman u polufinale.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 23. siječanj 2016. 21:22

Hrvatski rukometaši držali su korak s aktualnim olimpijskim pobjednicima, svjetskim i europskim prvacima nešto više od 20 minuta, a onda je uslijedio potpuni obrambeni raspad u momčadi Željka Babića.

Izbornik je nakon utakmice prvo morao odgovoriti na pitanje je li se Hrvatska prerano predala.

"Ne bih rekao da smo se predali, postoje razlozi za sve ovo, ja još uvijek vjerujem da su naši osnovni problemi bili u obrani, a ne u napadu".

Je li psiha odlučila utakmicu?

"Je, sigurno".

Biste li nešto promijenili?

"Pa mi smo se pripremili dobro, ali jednostavno, nekad ti protivnik ne dozvoljava da igraš. Mi imamo ciljeve i mi ćemo ustrajati u njima. Ovi mladi igrači su naša budućnost i oni su jedan od naših ciljeva", rekao je Babić i na pitanje što bi poručio razočaranim navijačima odgovorio:

"Ne trebaju biti razočarani, trebaju uživati u rukometnoj igri".

Ivan Ćupić odigrao je partiju za zaborav, ali je ipak bio raspoloženiji za davanje izjava.

"Ne znam... Iskreno htjeli odigrati najbolje što možemo, trčati, nametnuti naš tempo, ali upali smo u njihov mlin, igrali smo kako su oni htjeli, razbranili smo Omeyera, već u prvom poluvremenu je skupio pet, šest obrana i normalno, onda se bilo teško vratit' u drugom dijelu. Ma zapravo, treba čestitati Francuzima jer su pružili odličnu paritju", rekao je Čupko i odbacio teoriju da je strah od Francuza igrao bitnu ulogu.

"To nema veze sa strahom, Omeyer je opet imao svoj dan, a mi smo dobro otvorili utakmicu, na početku je bilo i par stativa, prečki, sreća nije bila na našoj strani, ali ponavljam. Francuzi su danas bili odlični, a mi kad bi i došli na zicer bi promašivali, ja prvi. Šteta, šteta", žalio je Ćupić i zaključio:

"Ovo su utakmice za koje se živi, bili smo motivirani, bez respekta smi ušli u utakmicu, ali jednostavno je bio probem što su nas Francuzi u tih prvih 20-ak minuta uspavali i nisu nam dali da dođemo do izražaja, pogotovo našoj kontri i polukontri. Borili smo se do kraja ali nije bilo dovoljno".

HRVATSKA - FRANCUSKA 24-32 (10-16)

HRVATSKA: Stevanović, Alilović; Marić, Duvnjak 5, Kopljar 3, Gojun, Horvat 3, Karačić 1, Štrlek 2, Čupić, Kovačević 3, Mamić, Šebetić 2, Slišković 3, Cindrić, Brozović 2.

FRANCUSKA: Gerard, Omeyer 1; Remili 1, Nyokas 1, Narcisse 4, Honrubia, N. Karabatić 3, Abalo 6, Sorhaindo 4, Guigou 5, L. Karabatić 3, Fabregas, Derot, Dipanda, Porte 4, Kounkoud.

ISKLJUČENJA: Hrvatska 10 minuta, Francuska 6 minuta.

SEDMERCI: Hrvatska 2/3, Francuska 4/5

Linker
19. svibanj 2024 12:45