Damir Krajac / CROPIX
EUROPSKO PRVENSTVO

IZBORNIK RUKOMETAŠICA NAJAVIO IDUĆU UTAKMICU I OTKRIO PRIMARNI CILJ 'Potpuno sam siguran da s nekoliko iskusnijih igračica možemo igrati sa svima'

Piše: HinaObjavljeno: 04. prosinac 2018. 17:47

"Potpuno sam siguran da s nekoliko iskusnijih igračica možemo igrati sa svima. Dapače, možemo biti među onima koji se bore za visoke plasmane", izjavio je izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić dan uoči posljednje utakmice u prvog kruga na Europskom prvenstvu u Francuskoj, u kojoj se Hrvatska u srijedu (18 sati) sastaje s Nizozemskom u Montbeliardu.

Unatoč porazima od Španjolske i Mađarske u prva dva nastupa na Europskom prvenstvu, izbornik Nenad Šoštarić nije nezadovoljan učinkom igračica u pomlađenoj reprezentaciji.

"Moj primarni cilj je uvođenje što više mladih i perspektivnih imena u nacionalni sastav. Sigurno je kako im nedostaje utakmica te je u ovome trećem dvoboju važno dati priliku svima. Znam da je teško iznenaditi prvog u skupini, ali ćemo pokušati. Maksimalno ćemo ući u ovaj dvoboj, igrat ćemo u skladu sa svojim mogućnostima i vjerujem kako ćemo uspjeti. Samo ekipnim angažmanom možemo i ubuduće dolaziti do nastupa na velikim natjecanjima”, najavio je dvoboj s Nizozemkama hrvatski izbornik.

Šoštarić je uvjeren u potencijal hrvatskog ženskog rukometa, pogotovo ako se u sljedećim reprezentativnim akcijama aktiviraju i iskusnije igračice.

"Nakon ovog EP-a, rukometna obitelj, a to je naš Savez, mora razmisliti o aktiviranju naših najboljih imena. S mladim curama je teško ostvariti plasman na veliko natjecanje. Zato ćemo u kvalifikacijama za SP zvati najbolje, jer je plasman i nastup na takvoj smotri preduvjet razvoja i prosperiteta ženskog rukometa. Sada sam potpuno siguran da s nekoliko iskusnijih igračica možemo igrati sa svima. Dapače, biti među onima koji se bore za visoke plasmane”, zaključio je Šoštarić.

Linker
27. travanj 2024 06:33