BO AMSTRUP
KREATOR ČUDA

Izbornik se jako naljutio na jednog čovjeka: ‘Pravi se našao govoriti o našem rukometu i Hrvatskoj...‘

‘Nakon ovog kaj čovjek može reći nego da bude ponosan do neba. Odigrali smo savršenu utakmicu‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. prosinac 2020. 17:30

Kreator hrvatskog čuda nakon pobjede posebno istaknuo jednog čovjeka: 'Rekao je da nemamo šanse! Pravi se našao govoriti o našem rukometu'

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija priredila je senzaciju osvojivši brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Danskoj nakon što je u susretu za broncu u Herningu pobijedila domaćina sa 25-19 (11-11).

Prva je to medalja za hrvatski ženski rukomet na velikim natjecanjima i sasvim sigurno jedna od najvećih senzacija u povijesti europskih prvenstava. Nakon utakmice nekoliko riječi o velikom rezultatu kazao je i izbornik Nenad Šoštarić.

- Nakon ovog, kaj čovjek može reći nego da bude ponosan do neba. Odigrali smo savršenu utakmicu, Tea je odradila svoje, odigrali smo u napadu pametno. Imali smo strašnu motivaciju u njihovom bivšem izborniku koji je jučer govorio na danskoj televiziji. Takozvani ekspertni majstor je rekao da smo mi, da ne budem bezobrazan, da smo mi jako nisko u rukometu i da nemamo niti jedan posto šanse. Što se tiče njegovog velikog znanja, čovjek je pet godina bio trener danske reprezentacije, dvaput se nije kvalificirao na Olimpijske igre, jednom je bio 4. na EP-u i on se našao govoriti o našoj reprezentaciji i hrvatskom rukometu. Ovo je nešto više od povijesti, nešto što će ostati upisano u anale hrvatskog sporta - rekao je izbornik Šoštarić.

image
JONATHAN NACKSTRAND

Hrvatska je sjajno odigrala utakmicu, i obrambeno i u napadu.

- Mi se nismo htjeli žaliti čitavo ovo vrijeme. Mogli smo se žaliti da Tea Pijević nije spavala gotovo dvije noći zbog bolesti i grčevima. Okrenuli smo se sebi, ovo je noć za slavlje i veselja, noć da Hrvatska slavi ove heroine.

Još jedna potvrda da je rukomet najtrofejniji ekipni sport.

- Rukomet je nešto u što vrijedi ulagati, ali to se do sada pratilo samo od siječnja do siječnja kada je igrala muška reprezentacija. Iskreno se nadam da će se sada pratiti od prosinca do prosinca kada igraju i rukometašice.

Linker
22. travanj 2024 19:09