Ante Cizmic / CROPIX
DOBAR ŽDRIJEB U HERNINGU

Izvučene skupine za Euro 2014.: Hrvatska igra protiv Švedske, C. Gore i Bjelorusije!

Piše: Tomislav PoljakObjavljeno: 21. lipanj 2013. 20:58

Kada je lijevo krilo austrijske reprezentacije Raul Santos ostavio kuglicu s natpisom „Croatia“ kao posljednju u zdjeli iz koje je izvlačio najjače reprezentacije na ždrijebu rukometnog Eura 2014., postalo je jasno da je Hrvatska solidno prošla u ždrijebu skupina prvog kruga prvenstva koje će se od 14. do 26. siječnja odigrati u Danskoj.

Hrvatska će nastupati u skupini D uz reprezentacije Švedske, Bjelorusije i Crne Gore. S obzirom da će se tri reprezentacije iz svake od četiri skupine plasirati u drugi krug, jasno je da su Golužini izabranici u dobroj poziciji za nastavak natjecanja. Hrvatska će se skupina održati u Ballerupu, gradiću nedaleko od Kopenhagena. U njemu domaćin očekuje mnogo švedskih navijača. U skupini drugog kruga hrvatska se skupina križa sa skupinom C u kojoj su Srbija, Francuska, Poljska i Rusija. Iz prvog kruga se prenose bodovi osvojeni protiv reprezentacija koje također prolaze u drugi krug. S obzirom na snagu protivnika u drugom krugu, Hrvatska će imperativno tražiti maksimalni broj bodova u prvom krugu.

EHF je u Herningu odredio i jakosne skupine za ždrijeb Lige prvaka i prvakinja, kao i proceduru kvalifikacija za ta dva natjecanja. Zagreb CO je u drugoj jakosnoj skupini s Kielceom, PSG-om i Velenjem. Podravka je u trećem bubnju s Hypöm, Sävehofom i poljskim Lublinom. Lokomotiva je dobila pozivnicu za kvalifikacije i za plasman u Ligu prvaka će morati osvojiti turnir sa četiri sudionika koji će se igrati nokaut sustavom. T. Poljak

Ždrijeb Eura 2014.

Skupina A (Herning)

Danska

Češka

Austrija

Makedonija

Skupina B (Aalborg)

Norveška

Island

Španjolska

Mađarska

Skupina C (Aarhus)

Francuska

Rusija

Srbija

Poljska

Skupina D (Kopenhagen)

Švedska

Crna Gora

Hrvatska

Bjelorusija

Linker
06. svibanj 2024 02:12