Petar Metličić

 TOM DUBRAVEC/CROPIX
PERO METLIČIĆ RAZOČARAN

‘Ja ne znam koja je bila uloga tog igrača!? A Horvat je poginuo s njima, mogli smo igrati još jedno poluvrijeme...‘

Debakl Hrvatske na Euru su komentirale i rukometne legende u televizijskom studiju RTL-a
Piše: SNObjavljeno: 20. siječanj 2022. 17:27

Hrvatska je doživjela pravi debakl na otvaranju drugog kruga Europskog prvenstva i vjerovatno se oprostila od plasmana u samu završnicu natjecanja. Crna Gora do nogu je potukla naše sa 32:26, i trebalo bi se dogoditi čudo da u skupini s Danskom Francuskom Horvat i društvo izbore polufinale.

Uz rezultatski debakl ostaje i dojam teške nemoći u utakmici koju su naši morali dobiti. Nakon teškog poraza, jednako razočarani kao navijači bile su i naše rukometne velikani, koji su uživo komentirali utakmicu.

"Nije lako voditi ovakvu utakmicu. Sigurno da je bilo grešaka. Ne znam koja je bila uloga Sliškovića na utakmici danas. Stavio je mlađe u vatru i poginuo s njima do kraja. Njihovi ljevaci su radili što god su htjeli. Te njihove najave da su favoriti su se pokazale točnima. Očito su imali uporište. MI smo bili totalno van utakmice. Da se igralo još jedno poluvrijeme, ne bi se ništa promijenilo, takvi smo bili danas", rekao je nakon utakmice za RTL legendarni Pero Metličić.

"Ne znam jesmo li se pogubili. Imali smo 29 igrača do danas i ti dečki se nisu uspjeli spojiti. Imali smo i dosta peha. Fali treninga i zajedničkog vremena i to se osjetilo", rekao je Goran Šprem, a Drago Vuković je istaknuo da je cijela ekipa kiksala:

"Realno, zakazala je cijela ekipa. Svi zajedno moraju popričati i skupiti glave pa dati sve od sebe protiv Danske. Razbranili smo im golmana, nije bilo one svježine koje smo imali. Teško je sada ocjenjivati ovo prvenstvo".

Slijedi Danska, a Šprem vidi i nešto pozitivno u tom susretu:

"Svi znamo što znači da se moramo vaditi protiv Danske, ali idemo pokušati nešto. Prvo moramo vidjeti kakva će biti situacija s koronom. Ta utakmica bi nam trebala biti za opuštanje i igru. Protiv Danske nemaš što izgubiti", poručio je Šprem.

Susret s Crnom Gorom je prokomentirao i Božidar Jović.

"Ne znam zašto je ovo bilo ovako. Je li to do promjene grada, Do Crne Gore, mladih igrača koji su nakon dobrih igara malo poletjeli ili čega već, ali ovo nije bilo dobro. Ne znam je li ovo samo loš dan ili naša kvaliteta. Ne znam što točno reći...", rekao je Jović pa dodao:

"Nemamo potporu golmana i to je vidljivo. To nam treba. Simić je to savršeno pokatao. Ima puno toga što stručni stožer mora analizirati prije Danske i nastavka natjecanja."

Linker
08. svibanj 2024 05:37