Halil Jaganjac


 
 Vlado Kos/Cropix
VELIKO IZNENAĐENJE

Junak hrvatske senzacije u Francuskoj: ‘Svi smo presretni, jedino nam je žao što se on teže ozlijedio‘

Halil Jaganjac, strijelac pobjedničkog gola za Nexe u Francuskoj na startu Europske lige
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. listopad 2021. 21:43

Mali su bili izgledi Nexea na teškom gostovanju u Francuskoj. PAUC iz Aix-en-Provencea je jedna od najjačih momčadi vrlo kvalitetne francuske lige, ali Gromovi su pronašli lijek za njih. Odigrali su odličnu, uzbudljivu i neizvjesnu utakmicu koja je riješena tek u završnim sekundama.
- Svi smo presretni jer smo se vratili s dva boda nakon tako teškog gostovanja. Jedino nam je svima žao što se teže ozlijedio naš Fran Mileta, ali moram reći da smo odigrali ovu utakmicu za njega - poručio je junak pobjede Halil Jaganjac iz autobusa kojim su našički rukometaši putovali kući iz Zadra nakon leta iz Marseillea.

Fizički su superirorni

Dobra priprema za prvo kolo Europske lige bilo je prvenstveno gostovanje u Varaždinu, u kojem je domaćin na poluvremenu vodio 14:11. U nastavku je Nexe preokretom stigao do pobjede, a prikazano u prvih 30 minuta predstavljalo je dobru školu za igrače Branka Tamšea kad je u pitanju pristup.
- Pripremali smo se kao i inače, analizirali protivnika i tražili njihove prednosti i mane - kaže Jaganjac.


Očito su ih i pronašli jer PAUC je trenutačno drugi u Francuskoj, odmah do nedodirljivog PSG-a.
- Sjajna su momčad, fizički jako superiorna i jaka, puna vrhunskih individualaca. Mislim da će ove sezone biti vrlo visoko u francuskom prvenstvu.


Idu vam dramatične završnice ove sezone. Opišite malo ovu dramu iz Francuske, što se događalo u odlučujućim trenucima?
- Hvala bogu idu nam, ali mislim da smo i mi tu sreću isprovocirali svojom požrtvovnošću i timskom igrom do posljednjih sekundi utakmice. Onda te i sreća nagradi za trud i borbu. Posljednji napad smo išli prvenstveno čekati dok ne ostane nekoliko sekundi pa tek onda realizirati kako protivniku ne bismo dali šansu da zabije gol.


Upravo vi ste riješili taj posljednji napad, sjajnim pogotkom za vrijedna dva boda. Koliko vam to znači?
- Zabio sam pobjednički gol i stvarno sam presretan zbog toga, prvenstveno zbog ekipe jer su nam ova dva boda velika k’o kuća. Otvorilo mi se nakon odlične akcije u kojoj su svi igrači sudjelovali i ušlo je, to je to - kazao je Jaganjac, najefikasniji Nexeov igrač koji je u Francuskoj postigao osam pogodaka, a u ovoj sezoni na kontu već ima 31 gol u Europi.


Jesu li nakon ove pobjede porasli apetiti, koliko možete napraviti u Europskoj ligi?
- Mi smo si postavili cilj da prođemo grupnu fazu, sve ostalo nam dolazi kao bonus.

Brzo legli u krevete

Ozračje nakon ovako velikog trijumfa ne može biti loše. Jeste li stigli barem malo proslaviti?
- Atmosfera je bila sjajna i prije pobjede, sad je još bolja. Prava smo klapa i uživancija je igrati s ovim dečkima bez obzira na rezultat. Proslavili smo u svlačionici, ali smo bili toliko umorni i iscrpljeni da smo ubrzo svi legli u krevet - zaključio je Halil Jaganjac.

Linker
20. travanj 2024 08:24