Igor Vori

 BEAUTIFUL SPORTS/MARIO M. KOBERG/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Beautiful Sports/mario M. Koberg/imago Sportfotodienst/profimedia
VORI OBJASNIO:

‘Kada je trebao iskorak, mi smo napravili grešku. To je stvar odrastanja, ali odrastanje zna živcirati‘

Nakon teškog poraza u Flensburgu na startu Europske lige stigao je "školski" od Tatabanye kod kuće
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 17. listopad 2024. 10:27

Ako je Flensburg bio "dopunska nastava", utakmica protiv Tatabanyje bila je prava škola za rukometaše Sesveta koji su u ušminkanom Jelkovcu dočekali treći mađarski sastav po kvaliteti. U sudaru dva treća iz domaćih liga, Mađari su pokazali da su dosta jači. Realno, tu se malo što moglo očekivati, jer je Tatabanyja moćnija u svakom smislu riječi. No, Sesvećani su se pristojno oduprli Mađarima, bili im blizu, imali čak i izjednačenje u nastavku, no ipak je kvaliteta Mađara na kraju presudila, dok -4 djeluje puno bolje nego -17 u Flensburgu prije tjedan dana.

Sesvete su dobile dva najjača protivnika u skupini odmah na startu, realno najzanimljivije će biti vidjeti kako će se uspjeti nositi s češkom Karvinom. To je najveći izazov za njih u ovom trenutku.

Što se utakmice odigrane u utorak tiče, Mađari su fizički snažniji. To se možda nije vidjelo toliko u njihovoj obrani koju je iznio vratar Bartucs, već u napadu u kojem su s priličnom lakoćom prolazili kraj obrane Sesveta koja je probala sve, ali nije mogla - ništa. Sesvećani su bili u problemu, ljevaka nemaju, Hršak koji je bio jedini šuter nije mogao ništa, Ivanišević nije mogao pomoći, krpali su vanjsku liniju s tri mala, Gavrić - Tomić - Dumenčić, čak uspjeli i skrpati, ali previše su promašili, što se u Europi jako skupo plaća. Obrana Sesveta probala je s 5-1, pa sa 6-0, dali su sve što mogu, ali je Ntanzi bio prebrz za njih, Maraš presnažan da bi ga mogli zaustaviti. I tako je Tatabanyja jako mirno iskontrolirala utakmicu, samo malo dodala gas kada su Sesvećani stigli do 17:17, tu se dogodila serija od 8:0 Mađara s kojom je sve bilo gotovo.

Od Sesveta se očekuje da podignu efikasnost, obranu koliko mogu (šteta da nema Štrkovića) i da ne rade greške u serijama, jer to se u Europi ne prašta, kao ni bespotrebna isključenja. Karvina je protivnik po mjeri, možda malo iskusnija, ali protivnik s kojim se mora moći. Ako ne u jednoj, u dvije utakmice sigurno.

Igor Vori, trener Sesvećana nakon domaćeg poraza protiv Mađara kaže:

- Utakmice koriste igračima, ali mi ne igramo da bi koristile nego da pobijedimo. Prvo poluvrijeme je bilo previše promašenih zicera i to se kažnjava. Vratili smo se, ali kada je trebao iskorak, mi smo napravili grešku. To je stvar odrastanja, ali odrastanje nekad zna živcirati.

Mateo Maraš, uz vratara Bartucsa, bio je prvo ime pobjednika, što je dobro znati zbog reprezentacije. Na desnoj strani dobar on, dobar Klarica, dobar Martinović...

- Pa nije bilo baš lako. To je bilo lijepo i za Zagreb i za Hrvatsku. Svaka tri dana igramo, tako da nam je svaka utakmica teška. Kontrolirali smo utakmicu, to je najvažnije. Malo osciliramo, ali dok su bodovi tu nikog nije briga - zaključio je sesvetsku priču Mateo Maraš.

Linker
17. listopad 2024 10:28