Ivan Pesic s duplom bjeloruskom krunom
 PRIVATNA ZBIRKA
ZANIMLJIV POČETAK SEZONE

Kako je Hrvat vodio momčad do trofeja? ‘U kuti od čistačice držao sam motivacijski govor cijeloj momčadi‘

Kauboj je pred finale htio izgledati čim uvjerljivije. Bilo je, kako veli, zabavno, a i korisno.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 27. kolovoz 2020. 14:55

Protekli je vikend u bjeloruskom Pinsku - ne u Minsku - održan završni turnir finala Kupa koji je odgođen na kraju prošle sezone. Pinsk je grad blizu granice s Ukrajinom, 200 kilometara od Bresta, dobio je novu dvoranu i to je bio razlog okupljanja jer se u Minsku igraju neke druge utakmice ovih dana.

Pobjednik turnira je Meškov, aktualni prvak, ali naslov je protiv tradicionalnog protivnika u finalu SKA osvojio puno teže od očekivanog.

- Da, nije bilo jednostavno, a pritom se mora reći da su oni bili bez trojice važnih igrača. No, SKA tradicionalno dobro radi, ima veliku tradiciju, stvara dobre igrače, što se vidi po bjeloruskoj reprezentaciji i igračima poput Kuleša i Karaljoka. Na kraju smo izvukli jedan razlike, što je vrijedno pehara, i to je u ovom trenutku najvažnije - kaže naš reprezentativni vratar Ivan Pešić koji je i kapetan Meškova.

Složiti obranu

Imao je zanimljiv uvod u finale?

- Da, da, imao sam motivacijski govor pred cijelom momčadi. Obukao sam kutu od čistačice u dvorani da to izgleda što uvjerljivije. Bilo je zabavno, a, eto, pokazalo se i korisno.

Branio je dobro...

- Imao sam šest obrana od devet udaraca, a onda me trener promijenio. Nisam nezadovoljan, ide dobro.

Bilo je i publike?

- Bilo je pola kapaciteta dvorane jer su i ovdje posrijedi posebne mjere zbog koronavirusa. No, ima publike, to je dobro.

Kako ove sezone izgleda Meškov?

- Ne znam što bih rekao, još je prerano. Da smo dobili s Vranješom na crti i u sredini obrane - jesmo, da će nam Skube na sredini biti pojačanje - hoće, ali sve ostalo tek moramo dokazati. Još se dosta tražimo, posebno u obrani gdje Vranješu pomaže najviše Obranović. Možda nemamo silinu u sredini, ali imamo neke druge kvalitete koje će, vjerujem, doći do izražaja kada bude potrebno više.

image
JOZO CABRAJA/KOLEKTIFF

Može li malo o momčadi pobliže?

- Na golu smo Mackević i ja, na krilima standardno lijevo Jurinjok i Razgor, desno Vajlupov. Na crti su Vranješ, Šumak i Selviasuk, svi koji mogu igrati i obranu. U vanjskoj liniji imamo slovenski tandem Skube-Malus, tu je i naš Obranović kojeg sam spomenuo kod obrane, desno su Paczkowski i Panić. Poljak će biti pojačanje, dobro razumije igru. Lijevo su Škurinjski i Šantalov, Rus koji nam je stigao ove sezone. Vrlo je snažan, ima raketu u rukama. Prema svemu bismo trebali biti jači, kažem, samo je važno da malo bolje složimo obranu jer će bez nje biti teško.

Vrijeme je za iskorak

Kakve su ambicije ove sezone?

- Domaći naslovi kao i prije, SEHA završnica i želja da se plasiramo u osminu finala Lige prvaka što nam lani nije pošlo za rukom. Vrijeme je da napravimo iskorak.

Vidjet ćemo kako vam ide vrlo skoro u Zadru na Final Fouru SEHA lige. U polufinalu vas očekuje sudar protiv Zagreba?

- Svi smo željni važnih i dobrih utakmica i svi se veselimo tom nastupu u Zadru. Zagreb nas je prošle sezone pretekao u ligi i bit će to prilika da mu uzvratimo na pravome mjestu u pravo vrijeme.

Kako vam Zagreb izgleda?

- Nisam ih puno vidio u ovom novom izdanju, ali sudeći prema imenima i pojačanjima, to je puno jači sastav nego prošle sezone. E, sad, vjerojatno se i oni još traže, love, trebat će im vremena, baš kao i nama. Evo, moram reći da je Obradović bio kod nas u Brestu i uvjeren sam da će biti pojačanje za Zagreb, posebno sada kad je zdrav i kad njegov potencijal obrambeno, ali i napadački može doći do izražaja. Tu su i iskusni igrači poput Burića, Mlakara i Božovića pa mislim da će u Zadru biti vrhunski rukomet. Šteta je zbog te publike, ali što je tu je. Moramo živjeti s tim.

U drugom polufinalu je Veszprem, čeka protivnika između Vardara i Nexea?

- Ne bih mogao reći da je Vardar favorit u uzvratu, posebno kad nema publike u Skoplju. Utakmice su pokazale da se ni Vardar, ni Nexe nisu još našli ove sezone, pa ništa nije nemoguće. Pobijedit će onaj koji prije klikne, ali bez obzira na to tko bude protiv Veszprema, realno su Mađari prvi favoriti, iako i oni imaju velike propuste u pripremnom razdoblju. No, to je skup vrlo kvalitetnih igrača, stoga ne sumnjam da će izgledati jače kada bude potrebno.

Linker
11. svibanj 2024 21:23