JONATHAN NACKSTRAND
KLJUČNI PREOKRET

Kako su nastale kraljice šoka: ‘Okrenuo sam ploču, tko se ne zna zabavljati, ne zna ni igrati!‘

Uspjeh hrvatskih rukometašica na Euru u Danskoj ostat će trajno zapisan u povijesti našeg sporta.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. siječanj 2021. 13:55

Jedan smo dio novog izdanja SuperSportske podcasta, dakako zasluženo, posvetili hrvatskim rukometašicama koje su proteklog mjeseca na Europskom prvenstvu u Danskoj ostvarile najveći uspjeh u povijesti našeg ženskog rukometa. Brončanu medaju prokomentirali smo u društvu izbornika Nenada Šoštarića, koji je uz trenera PPD-a Zagreb Vladu Šolu bio gost u studiju Hanza Medije.

Kako su naše "Kraljice šoka" uspjele postići tako veliki rezultat? Prognoziralo im se uvjerljivo posljednje, 16. mjesto na turniru, a one su iznenadile rukometnu Europu. Jedan u nizu odgovora na takva pitanja je i pristup, odnosno red kojeg je uveo izbornik Šoštarić. Bile su djevojke u karanteni, zatvorene na putu iz hotela u dvoranu...

- Ja sam ovaj put, s obzirom na to da smo bili u sistemu "luksuznog zatvora", malo preokrenuo priču. S trenerske strane, mislim da je to bila dobra stvar. Ja sam djevojkama u tom kompletnom prostoru izvan treninga, videa i obroka, dao apsolutnu slobodu. Nismo imali obveznog odmora poslijepodne, ali se znalo da se ide spavati u 23 sata, to smo rekli još u Poreču na pripremama - rekao je Šoštarić.

Veliku je pomoć imao i u svojim suradnicima u stožeru:

- Još je bitnije da smo kraj sve te zabave imali apsolutnu koncentraciju. Otkako sam ja izbornik, nikad mi više cure nisu pričale o rukometu. I o protivnicima, i o našim mogućnostima. Imali smo tu koncentraciju, a zabava je, sve to što su one radile, zapravo bila samo ispušni ventil. Ako nema smjeha i zabave, nema ničega. Mene su učili da ekipa koja se ne zna zabavljati, ne zna ni igrati - zaključio je izbornik rukometašica.

Cijeli podcast SuperSportske #19 pogledajte u nastavku:

Linker
27. travanj 2024 03:40