BO AMSTRUP
Sada je sve jasno

Kakva drama, situacija se zakuhala! Evo što rukometašicama treba u posljednjem kolu za polufinale Eura

Ulazak u polufinale hrvatskim rukometašicama donosi borbu za medalje, ali i izravni plasman na SP
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 14. prosinac 2020. 20:00

Uzbudljivu i do samog kraja neizvjesnu utakmicu odigrale su rukometašice Njemačke i Nizozemske u 2. kolu drugog kruga Europskog prvenstva u Danskoj. Činilo se da bi Njemačka mogla ostvariti pobjedu i dočekati majstoricu s Hrvatskom u povoljnoj poziciji, no svjetske prvakinje ipak su pokazale kvalitetu i na kraju uspjele preokretom stići do pobjede 28:27.

Međutim, ona je bila minimalna, taj jedan gol razlike nije Nizozemskoj bio dovoljan jer u potencijalnom krugu tri reprezentacije s istim brojem bodova ima najslabiju gol-razliku od -3. Hrvatska nakon ovakvog raspleta u drugi krug Eura može proći čak i s minimalnim porazom od Njemačke, odnosno s porazom od jednog pogotka razlike, ali pod uvjetom da Nizozemska u posljednjem kolu dobije Rumunjsku i zatvori krug.

Utakmica u Koldingu bila je žestoka i borbena. U početku su se bolje snašle Nizozemke koje su povele 7:5 sredinom prvog poluvremena, ali je Njemačka učvrstila obranu i uz pomoć raspoložene vratarke Eckerle stigla do preokreta, u jednom treenutku imale je i +4. Najveća prednost Njemica u nastavku iznosila je dva gola, da bi Nizozemke u završinici izjednačile pa povele i s dva razlike, no Njemačka na kraju preko Xenie Smits ipak dolazi do vrijednog pogotka.

Za ulazak u polufinale Hrvatska će se u utorak u 18:15 sati boriti protiv Njemačke, dok će Nizozemska i Rumunjska snage odmjeriti nešto ranije, u 16.00 sati.

Izvrsna je bila i nizozemska vratarka Wester, također sa 16 obrana kao i Eckerle. Abbingh je postigla osam pogodaka za Nizozemsku, Benkhe i Bölk po četiri za Njemačku.

Linker
04. svibanj 2024 02:10