GORAN MEHKEK Cropix
Dražen Pinević
PRINUDNE MJERE

Kakvu Hrvatsku možemo očekivati u Hannoveru? Agresivniju i znatno odgovorniju, ali postoji i jedan problem

Moramo naći trajne odgovore, a odgovori nisu imena nego igra i ponašanje na terenu i izvan njega
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 14. ožujak 2024. 14:27

Ništa mi nismo mogli napraviti nakon lošeg nastupa na Euru, nego ispljuskati se i reći – dosta više, ne može to tako. Promijenili smo izbornika, ali očekivati da bi Dagur Sigurdsson bez ijednog treninga u kompletnom sastavu mogao promijeniti stvari bitno – nije realno. Moramo stisnuti zube i pokazati da smo i u Njemačkoj u siječnju mogli bolje, jer to je jedini put s kojim ćemo stići do cilja, a cilj su Olimpijske igre u Parizu.

Kakvu Hrvatsku možemo očekivati u Hannoveru? Agresivniju, spremniju na rizik i znatno odgovorniju nego prije mjesec i pol u Njemačkoj. Ono što pogled na prvu nudi je drugačija obrana s Jakovom Gojunom koji se vratio s komentatorske pozicije i koji bi sa Srnom kao i Zagrebu i s Načinović trajno trebao riješiti probleme zbog kojih smo u Njemačkoj nedavno izgorjeli. Moramo biti spremni prilagoditi se protivniku bude li trebalo s 5-1 mijenjati ritam. E tu smo u problemu, jer Duvnjak koji bi u tom slučaju mogao biti važan nije bio s timom niti jedan dan prije Hannovera. Imamo tu Srnu, imamo dosta halfova u svakoj formaciji, imamo dva dobra vratara, dobili smo s Ivićem i trojku što je ponekad jako važno znati.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Ono što u napadu moramo popraviti bez obzira vrijeme je odgovornost za svaku loptu, a te odgovornosti u Njemačkoj jako je nedostajalo, što se vidjelo u finišima koje smo umjesto da dobije gubili. Nismo dobili odgovor od sredine koja je naš najjači adut, ni Karačić ni Cindrić su se nametnuli, onda se dogodilo da nam ispadne Martinović, da Lučin ne izgleda kako smo očekivali, da je Srni i Klarici prvo natjecanje, da se Šoštarić nakon sjajnog otvaranja ugasi i umjesto u mir, sve se pretvorilo u kaos. Nismo znali što radimo s igračem više, niti s dva igrača više, nismo vidjeli Šipića, a trebali smo, a to su stvari koje Sigurdsson sigurno gleda kao ključ cijele priče. Njegovi potezi će dati odgovor u kojoj smo fazi.

Ono što je činjenica da su ulog Olimpijske Igre, da nema igrača koji ne bih želio biti dio olimpijskog tima, ali jako je malo onih koji su tako nešto stvarno zasad izborili, pa čak i najiskusnijih. I njihovi odgovori na Sigurdssonove zahtjeve u kratkom vremenu najviše će reći o budućnosti svakoga. Hannover je šansa za kupiti vrijeme, ali kako god mi moramo doći do odgovora koji nas muče posljednjih godina. Moramo naći trajne odgovore, a odgovori nisu imena nego igra i ponašanje na terenu i izvan njega. Svakome na izbor.

Linker
13. svibanj 2024 13:23