Ivana Kapitanović opet je u najdražem društvu, s hrvatskim rukometnim reprezentativkama jučer je iz Zagreba otputovala u Poreč
 SRđAN VRANčIć/CROPIX
IVANA KAPITANOVIĆ

Kapetanica uz ekipu i kada ne može igrati: ‘Kraljice šoka mene nisu šokirale, ja sam u njih vjerovala‘

Iako neće moći igrati na Croatia cupu, kapetanica nacionalne vrste stigla je na ovotjedno okupljanje
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 14. travanj 2021. 15:09

Ivana Kapitanović opet je u najdražem društvu, s hrvatskim rukometnim reprezentativkama jučer je iz Zagreba otputovala u Poreč.

- Vidjet ću kroz tjedan kako će sve skupa proći. Drago mi je, sretna sam što sam opet s njima, što sam opet dio naše reprezentativne priče - rekla je Ivana.

Veći dio aktualne sezone morala je propustiti zbog teške ozljede koljena, a nećemo je gledati ni na utakmicama Croatia cupa. Međutim, priključena je jer je i dalje važan dio ekipe, makar ne može pomoći na terenu.

- Još uvijek ne igram, nisam se uključila u natjecateljski dio, i dalje sam u procesu rehabilitacije. Nije bilo lako, jer dok si zdrav svakodnevno radiš nešto što voliš, okupiran si time cijelo vrijeme, stalno su to treninzi, utakmice, gostovanja, a onda jednog dana samo ostaneš bez svega i nešto drugo postane važnije. Dosta dobro sam sve to iznijela, s obzirom na to da sam se ozlijedila u vrijeme tih karantena i zatvaranja. Sad normalno treniram, ali utakmicu još nisam odigrala, tako da neću ni u Poreču, takav je bio dogovor s izbornikom. Bez obzira na to, drago mi je da sam se vratila u reprezentaciju.

Nizozemke žele revanš

Dok se Kapi oporavljala, njene kolegice su krajem prošle godine u Danskoj osvojile prvo odličje u našem ženskom reprezentativnom rukometu na velikim natjecanjima, postale su brončane na Europskom prvenstvu.

image
Reprezentacija će igrati ovaj tjedan prve utakmice nakon osvojene bronce u prosincu
SRđAN VRANčIć/CROPIX

- Kraljice šoka mene nisu šokirale, ja sam vjerovala u njih. Oduvijek je ta vjera bila prisutna, i dok nam nije išlo dobro i dok se možda nije ni znalo za nas u široj javnosti. Imale smo dosta ozljeda i problema, a onda su djevojke napravile nešto veliko i prekrasno i to u najtežoj godini obilježenoj pandemijom. Ponosna sam i dalje na njih i drago mi je što su uzele broncu bez obzira na moju ozljedu. Ono što smo godinama radili se napokon isplatilo.

Vratimo se malo na klupske teme. Metz je u četvrtfinalu Lige prvakinja ispao protiv nacionalnog rivala Bresta nakon što je prvu utakmicu u gostima izgubio sa čak 10 razlike.

- Veliki je to udarac za klub. Nekako sam očekivala da ćemo ići na Final Four, to nam je bio cilj kojeg je postavio klub, a i mi sami sebi. Jedan od tri ovosezonska cilja nismo ostvarili. Tužni smo i razočarani, ali sami smo tome krivi. Prvu utakmicu u Brestu odigrali smo katastrofalno, jako teško je stići takav zaostatak...

Hrvatska nije bila kompletna u Danskoj, neće biti ni ovom prilikom u Poreču, uz par igračica izostaje i izbornik Šoštarić.
- Sigurno da nije lagano, ali nas je cijela ova situacija s koronom naučila da se vrlo brzo moralo prilagoditi na različite uvjete. Nadam se da ćemo to i treći put pokazati i izvući najbolje iz kadra koji nam je na raspolaganju. Svaka igračica mora dati maksimum kako bismo nadoknadili izostanke.

Nizozemke su pale na Euru, sigurno žele revanš?

- Naravno. Vodi ih moj trener iz Metza Emmanuel Mayonadde, on sigurno neće htjeti dozvoliti da ih i drugi put dobijemo. Doduše, i Nizozemke dolaze u malo izmijenjenom sastavu, neke igračice iz njemačkih i nizozemskih klubova su im u karanteni. Brazil je odlična, kvalitetna ekipa, skoro sve igračice su im u europskim klubovima, igraju brz i vrckast rukomet i bit će odličan protivnik. Ali, naravno, i Hrvatska je jaka!

Medalja nije tek bljesak

Sljedeće veliko natjecanje je Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj koje je na rasporedu u prosincu ove godine. Može li naša reprezentacija ostati pri vrhu?

- Kako sam i ranije govorila, sigurna sam da ova medalja nije bila samo bljesak. Mlada smo i kvalitetna reprezentacija, s okosnicom iz vrhunskih klubova, popunjene igračicama iz Hrvatske. Ne bismo trebali sumnjati kao što smo dosad sumnjali. Spremne smo, vidjele smo da možemo, i radit ćemo i dalje velike stvari - poručila je Ivana Kapitanović.

Linker
24. travanj 2024 01:46