GORAN SEBELIC Cropix
BOLJI OD TALIJANA

Kauboji odlično krenuli u pripreme za Svjetsko prvenstvo: u sjajnom atmosferi laganih +14 za zagrijavanje

Hrvatska reprezentacija je u Puli pred 3.000 gledatelja sigurno pobijedila Italiju rezultatom 40:26.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 29. prosinac 2022. 22:55

Hrvatska – Italija 40:26 (23:14)

PULA SD Mate Parlov. Gledatelja 3.000. Suci: Matija Gubica i Boris Milošević (Hrvatska)

HRVATSKA: Slavić (6), Šunjić (5); Jelinić 2, Glavaš 4 (1), Musa 3, Lučin, Cindrić 3, Šebetić 2, Mihić 4, Kraljević 2, Grahovac 1, Šušnja 1, Šipić 4, Srna 2, Duvnjak 2, Karačić 3, Klarica 4, Šarac 3.

Izbornik Hrvoje Horvat

ITALIJA: Riahi (1), Colleluori 1, Volarević (2); Pirani 2, Pratner, Parisini 3, Bulzamini 2, M. Megnon 1, Marocchi 5 (4), de Angelis, D‘Antino 2, Bronzo 2, S. Mengon 1, Manojlović 5, Savini, Oppedisano 1, Martini.

Izbornik Ricardo Trillini

SEDMERCI: Hrvatska 2 (1), Italija 4 (4)

ISKLJUČENJA: Hrvatska 6 minuta (Šušnja 18, Šarac 25, Glavaš 42), Italija 4 minute (de Angelis 2, 33)

IGRAČ UTAKMICE: Luka Lovre Klarica

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Hrvatska je u prvom pripremnom susretu uoči SP koje će se za dva tjedna igrati u Švedskoj i Poljskoj svladala Italiju u punoj dvorani Mate Parlova u Puli. Što smo od utakmice tražili, to smo dobili. Slika je korektna, brušenje tek predstoji. Trebalo se nastaviti drugom prijateljskom utakmicom s istim protivnikom danas, zatvorenog tipa, ali su razlozi otkazivanja razumni. To u ovom trenutku ne treba nikome, preveliki je rizik.

Bilo je jasno da će tu u problemima biti Talijani koji nisu na kvalitetnoj razini da bi nam se mogli suprotstaviti. Zato je bilo važno zadržati ozbiljnost, koncentraciju i paziti da ne dođe do nekih nepredviđenih problema, a da smo im skloni ne treba ni govoriti. Horvat nije mogao računati na Martinovića koji se još oporavlja od ozljede, izostali su za ovu priliku i mladi Sirotić i Kuzmanović.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Krenuli smo u 6-0 i držali to cijelo prvo poluvrijeme. Imali smo koncepciju 1 u prvih 15 i koncepciju 2 u drugih 15 minuta, ravnomjerno raspoređeno na sve. U prvoj su sredinu obrane držali Musa i Srna, uz njih su bili Duvnjak i Šebetić, napad je igrao Cindrić, obranu Srna. U drugoj se sve promijenilo sredinu su držali Šušnja i Šarac, uz njih su došli Jelinić i Klarica, napad je igrao Šipić, a obranu Šušnja. Prvi 30 minuta na golu je bio Šunjić.

Nije bilo problema, niti je tu trebala neka posebna inspiracija, jer su brzina i individualna kvaliteta na našu stranu bili dominantni. Prvi se iz te dominacije razletio Lovro Mihić, a onda su se u koncepciji dva razmahala gotovo cijela postava i to je bez obzira na snagu Italije bilo jako dobro za vidjeti. Jer, imati 16 igrača na koje možeš računati u svakom trenutku je kapital. Pred kraj prvog dijela dosegnuli smo 10 golova razlike (22:12), na kraju prvih 30 minuta zabili čak 23 gola, pa primljenih 14 nije izgledalo puno.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Drugi dio smo kombinirali koncepcije iz prvog, na gol je došao Dino Slavić, a prednost je nastavila rasti. Najduže na klupi su ostali Lučin i Grahovac. Naravno da su na +14 više u toj koncepciji igrali mlađi igrači, a da su stariji odmarali.

Onda smo malo sredinom nastavka probali naših 5-1 s Jelinićem, došao je u obranu na sredinu i Grahovac, pa je produžio i u napad, a u zanosu smo si priuštili i poneko ne vraćanje u obranu, što je naravno prošlo bez ozbiljnijih posljedica. Lučin jedini nije ušao, svi ostali su zabili, dosegnuli smo 40 golova zabijenih, nismo primili preko 30 i sve što je planirano je uspjelo.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Izbornik Hrvoje Horvat na kraju je zaključio:

- Ambijent je bio prekrasan, dečki su uživali, Italija je protivnik po mjeri iako imamo stvari za prigovoriti. U prvom dijelu smo stajali preširoko, takve stvari ne možemo dozvoljavati. Moramo jače naplaćivati lake golove i morat ćemo u tim dijelu napraviti veliki posao u pripremama koje nam slijede. Lučin je na zagrijavanju malo osjetio problem s ramenom, pa smo mu dali poštedu.

Još nekih nije bilo?

- Čupić ne može. Koljeno mu ne dopušta da nastupi. Imamo respekt prema njemu da čekamo koliko možemo, ali medicinska služba ne dozvoljava da on nastupi. S Martinovićem imamo dodatne pretrage, pa ćemo vidjeti što s tim zglobom. Croatia Cup dočekat ćemo umorni, ali vjerujem da ćemo biti maksimalno spremni za start SP-a.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Zadovoljan je bio i Marin Šipić četverostruki strijelac:

Bilo je dobro, uživali smo s publikom, mislim da je ispalo lijepo za oko. Imamo još puno posla pred SP, tek smo krenuli, Italija je bila tek dobro zagrijavanje za ono što nas očekuje.

Linker
06. svibanj 2024 12:33