Ante Cizmic / CROPIX
PUNA ARENA ZA REVANŠ

KAUBOJI ODLUČNI 'Batine su im bile jedini recept, ali vratit ćemo Mađarima istom mjerom'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 05. travanj 2013. 17:23

Hrvatski su rukometaši neugodno u četvrtak poraženi na gostovanju u Mađarskoj. Usto su primili i solidne batine, no manjak pogodaka u suparničkoj mreži i višak modrica vratiti će Mađarima već u subotu u 20.30 u Zagrebačkoj Areni.

Puni optimizma vratili su se dečki iz Mađarske, još u autobusu na povratku u Zagreb odlučili su se revanširati.

- Ne treba dramatizirati i biti negativan. Poklopilo se puno toga dobroga kod Mađara s našom lošom igrom u napadu. To se u Zagrebu nikako ne može ponoviti. Pobijedit ćemo i idemo na prvo mjesto u skupini. Još smo tijekom te noćne vožnje do Zagreba u autobusu svi skupa zaključili da jedva čekamo vratiti im istom mjerom. Ovo nam je bila mala škola, no posljedice nisu ozbiljne. Pobijedit ćemo ih sada i onda još u dvije utakmice na ljeto i sve će biti u najboljem redu, rekao je Blaženko Lacković čija se napadačka partija u Veszprému uklopila u sivilo cijele momčadi, koja u obrani ipak nije odigrala loše.

Svi su zajedno zakazali u napadu koji se slomio na grubu 6-0 obranu Mađara koja je izlazila jako duboko i spriječila učinak naših vanjskih igrača. Norveški suci dopustili su im pretjerano grubu igru na koju naši nisu našli adekvatan odgovor. Upravo u takvoj igri naši su posljednjih godina najlošije prolazili. Uvijek kad bi suci suparnika tolerirali do maksimalnih granica, naši bi doživjeli poraz kao što je to vrlo često bio slučaj protiv Francuza koji su patentirali takvu igru.

- Prespavali smo tu noć i sad mi je tek sve sjelo. Već u tri ujutro kad smo došli doma pogledao sam snimku utakmice. Rat smo očekivali, no ne tako bespoštedan. To im je, s obzirom na njihove mogućnosti, bio jedini recept kako nas mogu pobijediti. Nažalost, mi smo im u tome maksimalno olakšali. Bili smo prespori, sa sporim protokom lopte, naši su igrači cijelo vrijeme bili u klinču. Poremetila nas je i rana Gojunova ozljeda zbog čega su se i Lacković i Duvnjak previše trošili u obrani.

Nažalost, Goluža će najvjerojatnije i za utakmicu u Zagrebu biti otpisan:

- Otišao je na magnetsku rezonancu, problem je sigurno ozbiljan i teško da će igrati. No, neću nikoga novog zvati umjesto njega, imamo rezervne solucije u obrani, tu je Musa, svi će malo više morati potegnutu, zaključio je Goluža.

U pobjedu nad Mađarima ne treba sumnjati iako su mnogi tako mislili i uoči prve utakmice. Sada će u Zagrebu publika biti naš dodatni igrač. Sudeći po svemu, Arena će biti ispunjena s 15 tisuća ljudi.

- Utakmica je na rasporedu u 18.30, no pozivamo navijače da na Lanište dođu već u 16 sati ili čak prije. Bit će puno sadržaja, od igara za djecu, do štandova HRS-a i rukometne “šetnice”. Imat ćemo više sati bogatog glazbenog programa, plesače, velik broj izvođača. Bit će to prava rukometna fešta nalik onome što smo imali tijekom SP-a koji se 2009. igrao u Hrvatskoj, rekao je trenutačni glasnogovornik HRS-a Nenad Tunuković.

Kako se revanširati Mađarima

1. Ponoviti obranu iz Veszprému s odličnim Alilovićem

2. Postići puno veći broj laganih golova iz polukontri

2. Značajno ubrzati igru u napadu kao i protok lopte

3. Zaustaviti mađarskog Balića Gabora Csaszara

4. Popraviti igru cjelokupne vanjske napadačke linije

5. Lacković i Duvnjak individualno moraju dati više

6. Smanjiti broj neisforsiranih pogrešaka i strpljivo graditi napad

Linker
16. lipanj 2024 14:41