Vlado Kos / Cropix
ODGOVOR IZBORNIKU

Kljajić: Ako tražimo krivca, onda je to Goluža! Trener odgovara za sve i kraj priče!

Što sam i kako točno rekao može se čuti, postoji i video jer je to tekst napisan na temelju mog gostovanja u dnevniku te televizije, reći će trener Zagreba Kljaić
Piše: Jelena KolarObjavljeno: 28. siječanj 2011. 14:22

Nenad Kljaić uvijek je bio bez dlake na jeziku. Neki će reći da je to dobro, neki da baš i nije, da bi se neke stvari mogle prešutjeti, međutim to je mali Kljun. U jednom dnevnom listu dao je svoje viđenje Hrvatske na SP-u u Švedskoj, a njegove primjedbe nisu dobro dočekane u našem stručnom stožeru, točnije, kod izbornika Slavka Goluže kojeg je Kljaić apostrofirao kao glavnog krivca za lošu igru naše reprezentacije na SP-u.

- Što sam i kako točno rekao može se čuti, postoji i video jer je to tekst napisan na temelju mog gostovanja u dnevniku te televizije - reći će u uvodu Kljaić, ali i potvrđuje:

- Ako tražimo krivca, onda je to Goluža jer trener uvijek odgovara za rezultat, i to je moje mišljenje.

Što se pak tiče navodnih napada na stručni stožer u kojem je i dio stručnog stožera CO Zagreba...

- Ja svakome mogu pogledati u oči. Što se tiče Marija Tomljanovića, vidi se da su dečki dobro pripremljeni jer imaju snage, a što se tiče golmana, tu se vidi da smo loši. No, to je isto povezano i s tim kakvu smo obranu igrali i što su mogli obraniti.

Objasnit će...

- Ma, bez obzira na kondicijskog trenera i trenera golmana, ja uvijek odgovaram za rezultat. Meni oni mogu doći s prijedlozima, a ja ih mogu ili ne moram prihvatiti. Tako sam od Tomljanovića gotovo sve prihvatio, nešto smo zajedno izmijenili, a nešto nisam prihvatio. Isto tako što se tiče golmana, neke stvari koje je Šola htio nisam tolerirao, nekad sam stavio i one za koje je on rekao ne.

Izbornik se u obraćanju o Kljaiću dotaknuo i utakmica CO Zagreba u Ligi prvaka s Bosnom i Flensburgom.

- S Bosnom se slažem da je bio neuspjeh, i to sam već i rekao, ali ovaj je CO Zagreb razbio Flensburg doma, a sa Ciudad Realom uzeo bod, a to je objektivno slabija momčad po imenima nego što su je imali Červar, i Maglajlija, i Bašić. A reprezentacija je u gotovo istom sastavu u kojem je bila na EP-u u Austriji, a ondje smo uzeli srebro.

O činjenici da je Kljunu naređena taktika te koju obranu mora primijeniti...

- Tko mi je naredio? Ma, neka priča... - izgubio je volju za objašnjavanja Kljaić.

No, u klubu su isto reagirali na njegove izjave, najavljen je i Izvršni odbor na kojem će se o tome raspravljati. Boji li se svog statusa u CO Zagrebu?

- Smiješno mi je raspravljati o tome ako neka moja izjava može utjecati na to. No, ako oni tako odluče, ja tu ništa ne mogu napraviti.

Je li očekivao uopće da bi njegove izjave mogle prouzrokovati takvu 'oluju’?

- Ne, nije mi to bilo ni na kraj pameti.

Linker
23. svibanj 2024 11:06