Ante Cizmic / CROPIX
NAŠI NE KRUŽE

KOMENTAR SLAVKA GOLUŽE 'Sada vam je jasno zbog čega ovakav poraz'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. siječanj 2016. 15:13

Nekako se sve čini da smo sve ovo već vidjeli. Međutim sve ovo smo i u najavama čuli, pročitali, izrekli, obrana će protiv Francuske biti ključ uspjeha. Sva priprema za jedan ovakav susret je odavno bila poznata, jer Francuska igra godinama jednako. I kada sam vodio reprezentaciju znao sam kazati da samo odličnom igrom u obrani i sa puno trčanja možemo dobiti, piše Slavko Goluža u komentaru za Slobodnu Dalmaciju.

Zbog čega je obrana toliko važna?

Nakon što dobro zatvorite suparniku prilaze svom golu, raste samopouzdanje igrača u napadu, dolazi do situacije za postizanje lakših pogodaka, igrate brže, niste u grču. Čim podigne razinu agresivnosti u obrani šaljete i suparniku poruku.

Sada vam je jasno zbog čega ovakav poraz, naše obrane nije bilo na toj razini, nismo pronašli rješenje niti sa 5-1, niti sa 6-0, Francuzi su nas umrtvili, kružili oko zone, tražili prostor u križanjima i na kraju stizali u poziciju za realizaciju.

Nije bilo faula niti na devet metara, niti unutar zone, na sedam metara. Iskreno ja bi radije u ovakvoj situaciji postavio flastera na Karabatiću, izolirao ga potpuno, ipak je on pokretač francuske igre, motor, zatvorio bi njegove lopte prema pivotima. Pa neka nas ostali dobiju, onda su majstori.

Napad nam nije bio nimalo dobar, opet su nas umrtvili, nije bilo protoka lopte, previše smo imali kontakta sa suparnicima, držali loptu predugo i bili lagani za zaustavljanje. Možda smo morali pokušati napasti sa dva pivota, pritisnuti Francuze da ne izlaze toliko na naše šutere, da ima malo poremetimo tu njihovu zonu, međutim toga nije bilo, nije bilo niti ulazaka krila, protrčavanja na crtu.

Sve su to uzroci poraza. Nadamo se da će protiv Poljske biti puno bolje, oni ne znaju igrati na obranu 5-1, to moramo iskoristiti.

Linker
19. svibanj 2024 11:04