RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
SEHA LIGA

Konačno su dočekali: Sjajni Ašanin predvodio PPD Zagreb do prve pobjede u sezoni

Ovakav Zagreb je osvježenje, a od danas će biti jači za 195 cm visokog snažnog Mađara
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 02. veljača 2021. 22:34

PPD Zagreb – Tatran 25:20 (17:13)

ZAGREB SD Sutinska Vrela. Bez gledatelja. Suci: Nikolić i Stojković (Srbija)

PPD ZAGREB: Ašanin (16+3), Jandrić; Šipić 1, Vistorop 1, Mandić 6 (1), Klarica 1, Burić 1, Vuglač 1, Obradović 1, Stojnić, Kraljević, Laljek 2, Matanović 4, Ravnić, Hrstić 5, Grahovac 1.

Trener Vlado Šola

TATRAN: Colodeti (12), Čuprina (0+1); Rabek 3, Santos, Pacheco 3, Fech, Recicar 3, Hozman, Michalka 1, Grzentić 3, Hernandez 2, Jaballah 4, Čarapkin 1.

Trener Slavko Goluža


Konačno je počela i SEHA liga, bila je to prva prvenstvena utakmica zagrebaša ove sezone. I prva pobjeda - konačno. U prvom dijelu nisu u službenoj utakmici zabilježili niti jednu pobjedu, a službene su bile samo u Ligi prvaka. Za sadašnji sastav zagrebaša SEHA liga je svakako realnija slika, no treba primijetiti totalnu promjenu na rukometu koji igra Zagreb od dolaska Vlade Šole. Trči se, vidi se ambicija obrane, vidi se da svaki igrač ima svoj dio posla u tom svemu, napad gura u leđa, ne čeka beskrajno dugo na realizaciju. Potkrade se tu poneka greška, ali namjera je više nego pozitivna i dobro došla.

U prvom dijelu protiv Tatrana zabili su 17 komada, sve iz igre. Nije obrana bila savršena, ali se vidjelo da želi i to je nekad dosta da se bude dobar. Još kada na vratima Ašanin sve to poprati s 12 obrana... Ovakav Zagreb je osvježenje, a od danas će biti jači za 195 cm visokog snažnog Mađara Csabu Leimetera koji dolazi iz Csurga koji vodi nekdašnji pivot zagrebaša Alem Toskić. Makar su na tribini bili Božić Pavletić, Mrakovčić, nije bilo Ristanovića, Vlaha, Srne, Ćavara, makar je u sastavu bio mladi Kraljević, sve to nije omelo Šolin sastav da se pokaže u drugačijem i ljepšem svjetlu nego u prvom dijelu sezone.

Golužin Tatran je došao s dosta problema, skupljali su Tunižane i Brazilce na dan utakmice, pa to možda i nije bila prava slika slovačkog prvaka koji je bez obzira na sve pokazao da može biti opasan protivnik svakome.

Vidjeli smo Šipića u dva pravca, vrlo pohvalno, ali i da je bitno pao ritam zagrebašima u drugom dijelu, da su malo zbog koncentracije previše pričali sa sucima, radili nepotrebna isključenja, što naravno treba popravljati, jer ruši sav trud koji su pokazali.

Tatran se približio u nastavku, ali Matej Ašanin je bio u vrhunskom izdanju i to je zaustavilo mogući preokret. Makar, osjetio se umor i kod slovačkog sastav koji je imao 13 imena u zapisniku.

A u subotu u 20.00 isto u Vrelima derbi skupine A u kojem PPD Zagreb dočekuje Pelister Željka Babića.

Linker
26. travanj 2024 23:39