Podravka će biti neprelazna prepreka za sve

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
IZRAZITE FAVORITKINJE

Koprivničanke složile ekipu od 14 igračica za reprezentativni dres, tko će im biti najbliža pratnja?

Danas počinje 33. prvenstvo Hrvatske za rukometašice, a Podravka u obranu naslova kreće sa sjajnim sastavom
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 07. rujan 2024. 14:10

Počinje 33. prvenstvo Hrvatske za rukometašice. Naslov brani Podravka. Samo dva kluba u povijesti lige bila su prvaci, Podravka 27 puta i Lokomotiva pet puta. Ove sezone sve će biti u znaku Podravke koja bi po svemu u domaćem društvu trebala biti nedodirljiva. No, svakakve su se stvari događale prethodnih sezona, tako da ništa nije isključeno.

Novi prvoligaši su Trešnjevka i Sinj, iz lige su lani ispali ŽARK Split i Sesvete. Liga se igra klasičnim sustavom - 14 klubova, 26 kola, svatko sa svakim doma i vani. Doigravanja nema. Tri najslabija kluba ispadaju, dok u ligu ulaze pobjednici drugih liga Jug, Sjever i Zapad.

Liga je financijski vrlo skromna i igrački jako mlada. Iz te mladosti samo možemo čekati neku novu snagu za hrvatski rukomet i svaki trud ljudi koji rade u klubovima treba iznimno cijeniti, jer uvjeti su im sve više nego dobri.

Podravka se jako pojačala, vratila se lani na tron, sada se okrenula nešto drugačijem selektiranju koje može biti i te kako važno za hrvatski ženski rukomet u cjelini. To je ekipa u kojoj su Bešen, Tucaković, Šimara, Vuković, Zadravec, Mamić, Šenvald, Popović, Brkić, Barišić, Prkačin, Birtić i Vuljak, što je 13 igračica koje mogu nositi reprezentativni dres. Tu su i ojačanja za ekipu kao sestre Pandža od prije, te Pletikostić i to je realno ekipa koja u ligi ne smije imati problema, kojoj cilj mora biti dobar europski rezultat, makar i tu treba oprezno, jer već neko vrijeme Podravka je bila odsutna sa te scene.

Lokomotiva se ponovo “počistila”, sve što je poskupjelo je otišlo. Vedran Krkač radi posao s mladima i to će za budućnost biti jako zanimljivo. Tu ima ogromnog potencijala kao vratarke, pa Fratnik, Babara, Bouček, Zrilić, Žagar, Čičak, Zubac. Uz iskusnije Malec, Tupek, Japundžu, Trunkovu, Lisjak to potencijalno može biti dobra ekipa, da će imati oscilacija u ovoj situaciji, hoće sigurno.

Trešnjevka se vratila u ligu, u njen dres se preselile Renić, Pudić, Zubac, što je nastavak priče iz Lokomotive, u Koku su stigle Đelekovčan i Milošević, u Zrinski se vratila Paula Posavec.

Teško je predvidjeti tko će se nametnuti uz Podravku i vjerojatno Lokomotivu iza nje. Dobre stvari prethodnih godina pokazali su Bjelovar, Dugo Selo, Zrinski. Dalmatinka, bolji je Split. Liga je velika šansa za mlade igračice, ali najveće pitanje kako iz kompletno dobiti da se posvete rukometu teško ćemo riješiti.

Linker
07. rujan 2024 14:32