4. KOLO SKUPINE A

Koprivničanke u Ligi prvakinja doživjele težak poraz kod Bresta, stvari od samog početka krenule loše

Dejana Milosavljević sa šest golova bila prvi strijelac kod Podravke, Bianca Bazaliu dodala četiri
Piše: G. Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. listopad 2021. 20:13

Podravka Vegeta upisala je u Francuskoj treći ovosezonski poraz u Ligi prvakinja, ukupno 93. u elitnom društvu. Brest je nastavio niz neporaženosti na domaćem terenu koji sad iznosi 38 utakmica u svim natjecanjima, te je sigurnom i uvjerljivom pobjedom opravdao status favorita. Znalo se i ranije da će Koprivničanke teško do bodova protiv ekipe koja je po mnogim parametrima bolja i kvalitetnija. Uostalom, dovoljno je reći da je Brest prošlu sezonu zaključio sudjelovanjem na Final Fouru.

Kako Podravka nakon smjene trenera Nevena Hrupeca još nije pronašla njegovog nasljednika, do daljnjeg je za vođenje ekipe zadužen Antonio Pranjić. Mladi se stručnjak nadao da bi uz dobru obranu hrvatske prvakinje mogle do pozitivnog rezultata u Brestu, no u tom segmentu bilo je dosta problema. Kako na postavljenu obranu, tako i u tranziciji, kad je domaćin znalački koristio dobre obrane vratarke Darleux i visokim tempom lomio gošće iz Koprivnice koje nisu mogle pratiti taj ritam.

U sedmoj minuti Brest je imao vodstvo od 3:2, nakon toga uslijedila je prva crna rupa gošći, u 11. minuti već je bilo 6:2. Pranjić je pozvao minutu odmora i upozorio da je napad statičan, a da vraćanje u obranu mora biti bolje. Međutim, Podravkine igračice nisu se u toj priči najbolje snalazile ni nakon upozorenja. Imponirala je lakoća kojom je Brest kažnjavao svaki promašaj ili pogrešku suparnika u napadu. Kad su kod Koprivničanki krenule rotacije, bilo je još teže sve to pohvatati, a u pozicijskom napadu velike probleme na crti je radila Foppa.

Treba reći i da je domaći trener Morel dosta rotirao, te da nije mogao računati na puni roster. Na tribini je ostala Ana Marija Gavrić koja je novo pojačanje Bresta iz zagrebačke Lokomotive, stigla je kao 'medicinski joker' za ozlijeđenu Đurđinu Jauković. No, i oslabljeni Brest prejak je za Podravku u ovom trenutku.

Doista su skromno djelovale Koprivničanke, pogotovo u drugom poluvremenu u kojem je Brest dodatno povećao visoku prednost s odmora. Podravka nije imala prava rješenja u fazi napada, sve je to uglavnom bilo sporo i bezidejno, s čestim lupanjem lopte o pod. U obrani gotovo ništa nije štimalo, a pogotovo ne čuvanje moćne kružne napadačice Foppe, uz vratarku Darleux najraspoloženije domaće pojedinke.

Nije to izgledalo dobro iz perspektive Podravkinih navijača u nastavku, u 46. minuti Brest je već bio na +15 (29:14). Podsjetilo je to na neka izdanja iz prošle sezone Lige prvakinja kad se gubilo s velikom razlikom, no takva je Podravkina realnost u ovom trenutku. Očito je onaj poraz od Lokomotive ostavio teške posljedice u svim segmentima...

Kod gošći su prolazne ocjene mogle dobiti tek vratarka Julija Dumanska koja je svojim obranama spriječila i teži potop, te Dejana Milosavljević sa šest pogodaka. Larissa Kalaus izašla je iz igre u 40. minuti, nije se osjećala dobro i više nije ulazila. Pokušat će Koprivničanke sljedeće subote na domaćem terenu popraviti dojam u ogledu s danskim Esbjergom, ali za ostvarenje pozitivnog rezultata trebat će prikazati znatno više...

Linker
26. travanj 2024 02:59