Guillaume Gille

 ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
NEMA KRAJA

Korona-ludilo se nastavlja: Pozitivan i francuski izbornik, još se uvijek može vratiti na klupu

U Budimpešti se vijesti o novozaraženim rukometašima na Euru moraju pratiti iz minute u minutu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. siječanj 2022. 20:06

Izbornik francuskih rukometaša Guillaume Gille pozitivan je na koronavirus. Najnovije su to vijesti iz francuskog tabora uoči nastavka Europskog prvenstva za Tricolore. Oni će u subotu od 17.30 igrati protiv Islanda. Momčad će stoga, možda i do kraja turnira u Mađarskoj voditi pomoćnik Erick Mathe. Nova je to loša informacija za Francuze, kojima je još ranije otpao Karl Konan, specijalist za obranu.

- Dobrog sam zdravstvenog stanja, nemam simptoma, sve je u redu - rekao je putem videokonferencije za novinare francuski izbornik. Dodao je:

- Frustriran sam što sam se morao udaljiti od svih, usred turnira smo. Sada mogu biti samo podrška za vrijeme utakmica iz moje sobe...

Francuska je na pravom putu za polufinale Eura. Nakon što su prenijeli dva boda iz Szegeda (pobjeda nad Hrvatskom), u prvom susretu u Budimpešti visoko su porazili Nizozemsku. Dobra je vijest, odnosno sreća u nesreći ta da se Gille može vratiti na klupu do polufinala koje se igra u petak. Naime, EHF je dopustio svim pozitivnima testiranje peti dan nakon pozitivnog nalaza. Ako tada bude negativan, dopustit će mu se povratak na klupu.

Zasad je sigurno da će propustiti sljedeće dvije utakmice, Island i Crnu Goru u ponedjeljak. Na klupi će dakle, u ulozi glavnog trnera biti Erick Mathe, prvi čovjek struke prvoligaša Chamberyja.

- Ja ne mijenjam Gillea, ja sam samo njegova desna ruka. Gino (nadimak Gillea) je tu, na liniji smo stalno. Ne smije samo voditi momčad s klupe, sve ostalo radi kao i inače - rekao je Mathe.

Linker
22. travanj 2024 02:41