Kiril Lazarov je odlučio prekinuti igračku karijeru

 AFP
OPRAŠTA SE KIRO LAZAROV

Kraj velike karijere! Odlazi jedan od najboljih ikada i prvi koji je zabio preko 1000 golova u Ligi prvaka

Legendarni makedonski rukometaš više neće igrati za Nantes i Makedoniju u kojoj pak ostaje izbornik
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 07. lipanj 2022. 15:48

Gotova je još jedna velika rukometna karijera. Kraj je i službeno objavio Kiro Lazarov i više neće biti igrač Nantesa i Makedonije, već samo izbornik Makedonije. Odlazi s izborenom Ligom prvaka u dresu Nantesa i to sa stilom, jer i Makedoniju vodi na sljedeće Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

image
CROPIX

Brojke su impresivne. Stoji da ima 42 godine, da je u karijeri osvojio 56 trofeja, da je najveći od njih Liga prvaka s Barcelonom, a nosio je i dres Boreca iz Velesa, Pelistera, Zagreba, Veszprema, Atletico Madrida, Ciudad Reala i Nantesa. Prvi je igrač koji je u Ligi prvaka premašio 1.000 golova, koji je u dresu Makedonije odigrao 236 utakmica i zabio 1.727 golova i po tome je iza Gudjona Valura Sigurssona za Island i Petera Kovacsa za Mađarsku najbolji reprezentativni strijelac svih vremena.

Za Barcu je u sezoni kada je bila europski prvak zabio 106 golova, a sezonu iza došao je u istom dresu do 109 golova u Ligi prvaka što mu je osobni rekord u jednoj sezoni. Igrao je u Ligi prvaka čak 20 sezona. Jedini nedosanjani san mu je ostao medalja s Makedonijom na velikoj sceni.

Linker
14. kolovoz 2022 20:47