SRDJAN VRANCIC/CROPIX
UTAKMICA ODLUKE

Krajnje vrijeme za buđenje! Podravka Vegeta igra ključnu utakmicu Lige prvakinja, a trener traži pobjedu

Žele li ostati u igri za prolaz skupine u Ligi prvakinja, potrebna im je pobjeda
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 17. siječanj 2021. 14:04

Ključna je utakmica pred rukometašicama Podravke Vegete. Žele li ostati u igri za prolaz skupine u Ligi prvakinja, potrebna im je pobjeda protiv rumunjske Valcee koja je i dalje bez ijednog osvojenog boda. Ozračje nakon novog visokog poraza od Odensea nije bilo baš idealno, ali život ide dalje, treba gledati prema naprijed...
- Mi smo napravili sve da budemo spremni. Znamo da je to utakmica koju moramo dobiti, jer i dalje želimo biti u igri - rekao je trener Zlatko Saračević.

Tsakalou je trenirala

Stanje u ekipi nije idealno.
- Azenaide Carlos ne trenira punim intenzitetom, obnovila je jednu staru ozljedu na utakmici u Odenseu te je upitna za današnji nastup. Labrina Tsakalou je tijekom ovog tjedna normalno trenirala te bi trebala biti OK. Cijela ekipa mora biti na razini da bismo dobili ovu utakmicu.
Čemu ste posvetili pozornost nakon poraza u Danskoj?
- Puno smo radili na našem kompletnom izdanju, pogotovo na ispravljanju onih stvari koje nisu bile dobre u Odenseu. Od pristupa, agresivnosti, discipline i koncentracije pa do taktičkih zamisli. Od početka Lige prvakinja znamo da će se odlučivati između nas, Borussije Dortmund i Valcee, da su to za sve nas ključne utakmice.

‘Grupa TNT’

Valcea je, poput Podravke, u velikim problemima. Rumunjske prvakinje su neprepoznatljive u Europi, a u domaćem prvenstvu su tek četvrte, s pet bodova zaostatka i utakmicom manje u odnosu na vodeći Bukurešt. No, one barem igraju ligu, za razliku od Koprivničanki koje su u tom smislu dosta hendikepirane jer im nedostaju utakmice na kojima bi mogle podići samopouzdanje. A ono je, vidjelo se to po govoru tijela već na predstavljanju i u uvodnim minutama utakmice u Odenseu, na prilično niskoj razini.

- Činjenica je da smo predugo “grupa TNT”, treniramo - ne igramo - treniramo. Valcea je po imenima strašna ekipa, gotovo na svakoj poziciji imaju po dvije iskusne igračice, internacionalke, samo je jedna Rumunjka od ovih koje igraju više, i to na krilu. Na papiru izgledaju jako moćno, ali iz nekog razloga ne igraju prema očekivanjima i u igri imaju puno oscilacija. Otprilike kao mi u Ligi prvakinja. Očekujem utakmicu sličnu onoj s Borussijom, u kojoj bismo trebali biti u egalu, a odlučivat će detalji.

Na kome će biti veći pritisak?
- Stalno je pritisak, i njima i nama. Svi su svjesni o čemu se radi i koliko ova utakmica može donijeti. Nominalno smo mi u prednosti zbog domaćeg terena, ali nema publike tako da to zapravo ne znači ništa.

Što će biti ključno?
- Koncentracija. Trebamo odigrati jednu utakmicu u normalnom ritmu sat vremena. Imali smo na dosta utakmica ove sezone dobrih razdoblja igre, ona loša trebamo skratiti i ne padati mentalno kad dođemo u malu krizu. Iskreno, to me najviše smeta kod ove ekipe, da brzo padne i prebrzo se preda.
Prošlih sezona bilo je drugačije, ali i ova je ekipa pokazala da se može boriti do kraja bez obzira na rezultat, kao primjerice u dvije utakmice s Brestom u Koprivnici. Podravka je jedinu pobjedu u Ligi prvakinja ostvarila na startu protiv Budućnosti koja je u Hrvatsku stigla oslabljena zbog Covida-19. Je li došao trenutak za preokret trenda i nove bodove? Rekli bismo da je krajnje vrijeme za buđenje da se spasi što se spasiti može...

Linker
26. travanj 2024 02:56