StoryEditor
PPD Zagreb
 Srdjan Vrancic / CROPIX / Srdjan Vrancic / CROPIX CROPIX
POČELO RJEŠAVANJE PROBLEMA

KRIZA POKUCALA NA VRATA HRVATSKOG VELIKANA! RAZGOVORI SU TRAJALI DANIMA, A SADA JE STIGLA I ODLUKA 'Svim igračima plaće idu dolje za 50 posto'

Autor: Mihovil MekićObjavljeno: 21. travanj 2020. 13:31

Kriza je pokucala i na vrata PPD Zagreba. Već danima traju razgovori vodstva kluba i igrača, a finiširani su u ponedjeljak odlukom koju je priopćio direktor kluba Vedran Šupuković.

- Dakle, nakon sastanka s predstavnicima igrača, bili su to Zlatko Horvat i Damir Bičanić, oduka je da se svim igračima u ovim mjesecima dok traje kriza smanje plaće za 50 posto. U dio smanjenja ne ulaze troškovi prehrane i automobili koji voze, tako da ukupno možemo pričati o smanjenju do 40 posto. Nažalost, to je način na koji jedino možemo ublažiti posljedice ove krize.

I drugi dio je spomenuo.

- Aplicirat ćemo na minimalce, ne mogu sada reći točno, ali mislim u tri slučaja, jer se radi o zaposlenicima kluba koji ne primaju naknade za razliku od nekih trenera, koji su na trošku Grada. Ono što mogu reći jest da nitko neće dobiti otkaz iz radne zajednice. Nažalost, u ovakvim situacijama postoje dvije formule, ili smanjenje u tijeku krize ili otkazi nakon krize - zaključio je direktor PPD Zagreba.

U Našicama su u ponedjeljak razgovarali čelnici, a danas kada budu obavljeni razgovori s igračima znat će se točno kako će financijsku krizu rješavati Nexe. Sve je manje onih koji misle da će se natjecanje uopće nastaviti ove sezone. Smanjenje primanja je neminovnost, jer u konačnici i glavni sponzor s obzirom na situaciju nije u idealnim okolnostima, a u kojem će omjeru to ići ostaje da se vidi. Isto tako Našičani će aplicirati na državnu pomoć za svoje zaposlenike. Mogućnost je, kažu, do deset prijava i žele to iskoristiti. Sve definitivne odgovore trebali bismo dobiti danas.

U HRS-u će na temu državnih minimalaca razgovarati danas.

Linker
27. svibanj 2020 20:54