Denis Tot

 HC BITOL
SMRT RUKOMETAŠA

Kronologija šokantnih događaja u Skoplju: Tota je tukla i djevojka, korišten je bokser?

‘Nakon što su vidjeli da je bez svijesti, njih dvojica su mu pokušali pomoći i reanimirati ga, ali nisu uspjeli‘
Piše: Dušan Miljuš/Jutarnji listObjavljeno: 09. travanj 2022. 18:31

Hrvatski rukometaš Denis Tot ipak je preminuo od posljedica premlaćivanja i zadobivenih udaraca, objavio je MUP Sjeverne Makedonije, piše Jutarnji list.

Toth (27) je preminuo u petak u bolnici nakon što je u ranim jutarnjim satima u petak doveden bez svijesti nakon zabave u jednom noćnom klubu u Skoplju.

Iako je prvotno zaključeno da je rukometaš RK Butela preminuo od srčanog udara, ipak je vještačenje koje je jutros pripremljeno nakon obdukcije Tothova tijela utvrdilo nasilnu smrt, donose makedonski mediji.

Izvor je za to dobio i potvrdu od tužiteljstva, dodajući da su dvije osobe već privedene, a treća je u bijegu. Kao dokaz pribavljeni su odgovarajući video zapisi s događaja na kojem se Toth i ostali sudionici tučnjave bili u istom društvu u noćnom klubu.

Tijelo mladog rukometaša u obližnjem parku vidio je jedan od djelatnika u diskoteci te je odmah pozvao hitnu pomoć.

Prema pisanju portala "Istinomer" u Makedoniji, na snimkama nadzornih kamera vidi se kako mladić i djevojka izlaze iz noćnog kluba "Privilege" i ulaze u taksi, a za njima je krenuo Tot. Nakon toga su izašli iz vozila i udarili mu dva šamara, rukometaš odmah pada na tlo, a djevojka ga potom nekoliko puta udara po glavi. Mladi rukometaš se uopće nije micao, niti je pružao otpor. Nakon što su vidjeli da je bez svijesti, njih dvojica su mu pokušali pomoći i reanimirati ga, ali nisu uspjeli, nakon čega su pobjegli s mjesta događaja, a taksi je otišao kada je izbila svađa, piše portal. Navodno su neke ozljede nanesene bokserom.

Kako nam je rekao kolega iz Skoplja Tomislav Kezarovski, na Trgovačkom centru u sklopu kojeg je i diskoteka Privilege ima više nadzornih kamera i na nekoliko njih zabilježen je sukob koji je bio koban za Denisa Tota.

Privilege je, kako smo doznali, narodnjački klub popularan među mladeži i koji radi kad se zatvore svi lokali.

Je li na snimkama nadzornih kamera vidljivo da napadači udaraju Denisa Tota i nakon što je pao na tlo, mogli bismo doznati službeno u sljedećim danima. Ako se to potvrdi, to će biti dodatna otežavajuća okolnost za počinitelje jer je Denis Tot tada bio bespomoćan na tlu.

Linker
18. travanj 2024 21:44