DAMIR KRAJAC/CROPIX
INTERVJU ZA SN

Legenda se vratila u hrvatsku reprezentaciju: ‘Nisam mislio da je ovo moguće nakon što sam se oprostio!‘

Na popisu Line Červara za Eurokup su povratnici na oba krila, Manuel Štrlek i Ivan Čupić
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 15. listopad 2020. 21:35

Hrvatski rukometaši nakon deset mjeseci i srebra na Euru u Švedskoj vraćaju se na scenu. Igrat će Eurokup, natjecanje koje igraju domaćini sljedećeg Eura - Mađarska i Slovačka, te dvije najbolje selekcije s prethodnog EP, Španjolska i Hrvatska. Igrat će se u tri turnusa po dva kola (studeni, siječanj, travanj), svaki sa svakim doma i vani.

Prve dvije utakmice na programu su uskoro, gostovat ćemo kod Slovačke u Bratislavi 4. studenog, a onda ugostiti Mađare u Osijeku 7. studenog. Okupljanje reprezentacije bit će 2. studenog, slijede testiranja na COVID 19 i sve već uobičajeno. Lino Červar pomalo je neuobičajeno zbog korona predostrožnosti o akciji medije informirao putem video linka. Za akciju je odredio 19 igrača, ali i osam rezervi. Sve je manje-više očekivano, osim velikog povratka Ivana Čupića kojem će se tako ostvariti želja da s Hrvatskom ipak pokuša osvojiti jednu zlatnu medalju. Čupić igra sjajno u Vardaru, igre su idealna preporuka, a njemu fenomenalan motiv za nastavak karijere. Treba reći da na popisu u ovom slučaju nema Horvata i Stepančića, dva standardna igrača.

- Razlog kod Stepančića je operacija gležnja, a kod Horvata molba da ovaj put izostane, no ako treba da se ubuduće stavi na raspolaganje bude li to potrebno reprezentaciji - kaže Červar.

Nova imena su tu, već najavljeni povratci Pešića i Štrleka, ali i Martinović, te Šime Ivić kojeg nikad još nije bilo tako blizu kadru.

- Šime igra dobro u Erlangenu u Bundesligi, ima konstantu i mi želimo vidjeti kako će reagirati u ovom slučaju - kaže Červar.

Promjena je u odnosu na Euro povratak Jaganjca, ispadanje Šarca koji je sada među rezervama. No, u ovim vremenima korone rezerve bi mogla biti i te kako važne. Lino će naglasiti disciplinu i u odnosu prema zdravlju i u odnosu ne posao koji nas čeka, jer ovo će biti samo početak dugog puta ove sezone.

- Nemamo puno vremena za traženje, zato sam se odlučio za ovaj sastav koji je već iskusan. Čeka nas uskoro SP u Egiptu, pa kvalifikacije za OI u Francuskoj, vjerujem i OI u Tokiju, naravno uz sve to i nastavak ovog Euro kupa, tako da nemamo vremena za eksperimentiranja. Dugo nismo bili zajedno, i to je jedan od razloga da se homogeniziramo, jer je to osnova dobrog posla. Drago nam je da nam se vratio Igor Vori i da će biti s nama - zaključio je izbornik Červar.

Povratnik Ivan Čupić javio nam se, pak, iz Skoplja. Tamo se njegov Vardar sprema za dolazak Flensburga u Ligi prvaka, a naš je igrač prije dolaska Nijemaca dobio sjajnu vijest iz Zagreba od Line Červara.

- Nisam znao, jer jedno se vrijeme nisam čuo s Linom, nisam mislio da je moguće nakon što sam se oprostio, ali sam u sebi vjerovao da bi se moglo dogoditi. Želio sam to. I sada sam sretan da je tako, da ću ponovo biti dio reprezentacije. Stavio sam se na raspolaganje i rekao što bude, bit će. Drago mi je da ću opet imati priliku igrati na velikoj sceni u najdražem dresu.

Forma je postojana?

- Ja sam zadovoljan, dok sam zdrav, dok imam motiva i ambicije znam koliko i što mogu. Rekao sam da sanjam zlato s Hrvatskom, jer je to jedino što nisam Lino kaže vidjet će što možete i kako ćete odgovoriti? - Samo da je zdravlja, mogu odgovoriti na sve. Ovo mi je motiv plus. Spremate se za Flensburg? - Da, rekli su da su krenuli. Mi ćemo biti bez Jagurinovskog koji je zaradio koronu, no što je tu je, idemo pobijediti Nijemce - zaključio je Ivan Čupić.

Linker
19. travanj 2024 01:33