RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
POVRATAK IKONE

Legenda Zagreba nakon četiri godine ponovo je u najdražem dresu: ‘Ova momčad je napravila velike stvari‘

‘Zagreb su pogodile ozljede, trebala im je pomoć i ja se nadam da ću tu uspjeti pomoći‘
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 28. veljača 2024. 14:45

Zlaja se vratio u Zagreb. Igrač koji je obilježio jedan dio Zagrebove povijesti ponovo je doma. Malo ga je tko mogao očekivati, ali kako u životu uglavnom nema nemogućeg, Horvat se iz mađarskog Dabasa preselio u dres Zagreba, zasad do kraja sezone.

Ispalo je iznenada

Horvat je legendarni kapetan zagrebaša, najtrofejniji kapetan Zagreba u povijesti s ukupno 17 naslova prvaka i 17 pobjeda u Kupu (18. sezona bila je ona prekinuta pandemijska), te kao kapetan osvajač SEHA lige. Uz Čupića, Glavaša, Klaricu i Molca koji je ekspresno stigao iz Dubrave trebao bi zatvoriti probleme na desnoj strani napada. Horvat ima 39 godina, ima pet velikih medalja, bronce s OI, SP i dvije s EP, srebro sa SP i dva s Eura, dok je za reprezentaciju odigrao 182 utakmice i zabio 565 golova.

Zagreb je napustio nakon 18 godina u nizu, 2020. kada je otišao u skopski Metalurg, ubrzo u mađarski Dabas zbog financijskih teškoća u Makedoniji. Za Horvata u Zagrebu nema nepoznanica, on je dodatak iskusnoj liniji Čupić - Gojun - Dibirov u formiranju momčadi, koja bi trebala trajati još godinama s mladim snagama koje dolaze.

Otkud Zlaja ponovo u Zagrebu?

- Ispalo je iznenada, sve se jako brzo dogodilo. Postignut je dogovor između Dabasa, Zagreba i mene i ja sam sretan da sam nakon četiri godine ponovo tu. Zagreb su pogodile ozljede, trebala im je pomoć i ja se nadam da ću tu uspjeti pomoći. Lijepo je vratiti se doma i vidjeti što su ovi dečki sve lijepo napravili. S ovakvim radom, razvojem mislim da ćemo ostvariti ciljeve.

Fizička sprema je OK, postoji mali problem s preponom koji ću vjerujem brzo sanirati.

- Četvrtak? Nećemo otkrivati.

Ali vjerojatno je – ne. Riječ dvije o roli u Dabasu?

- Tamo sam više bio desni vanjski, po potrebi desno krilo, tako da mi nije strano što god bude potrebno. To mi je sad prirodna pozicija.

Ne znam još koje subote

Tko će biti kapetan, Gojun ili vi koji ste bili kapetan desetak godina?

- Jakov, jer ovo je njegova momčad, tako da nemam s time baš nikakav problem. Ova momčad ima svoju hijerarhiju.

Kad možemo očekivati ulazak Horvata?

- Oko subote, samo još ne znam koje subote - u svom je stilu odgovorio Zlatko Horvat.

Linker
28. travanj 2024 06:05