Cropix
MAŠTA MOJA

LEGENDARNI CRNOGORAC S ISKROM U OKU ISPALIO 'Na sljedeće Olimpijske igre idem kao hrvatski izbornik!'

S trenerom PPD Zagreba Veselinom Vujovićem potpuno sigurno nikad neće biti dosadno, čak ni u staračkom domu ako u nekoj takvoj instituciji završi jednoga dana.
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 15. prosinac 2015. 15:37

Najavljujući odgođenu utakmicu 5. kola regionalne SEHA lige u Varaždinu protiv Veszpréma (srijeda, 19.00), iz Vuje je izvučena jedna, mnogima zamamna rečenica:

- Na sljedeće Olimpijske igre idem kao hrvatski selektor!

Iako je na konferenciji za novinare bilo riječi o Veszprému, nekoliko je rečenica Vujović posvetio Sloveniji čiji je sada izbornik, a koja je suparnik hrvatskoj reprezentaciji u dvije pripremne utakmice za Euro u Poljskoj koje se igraju početkom siječnja u Ivanić Gradu i Kopru. "Bit ću hrvatski izbornik" izrečeno je u šaljivom tonu, no zaiskrilo mu je nešto u oku dok je to izgovarao...

Vujovića će njegov temperament prije smjestiti u neku “ludaru” nego u starački dom, no u srijedu je prvi put u sezoni pokazao male znake umora prouzročenog situacijom u svlačionici koju su prorijedile brojne ozljede:

- Teško je vrijeme za odigravanje utakmice, kako za nas tako i za Veszprém. Igramo na neutralnom terenu, teritorijalno u hrvatskom gradu, ali doći će više navijača mađarske momčadi. Igrat ćemo s postavom iz Skoplja, oni su apsolutni favoriti, na nama je da pružimo što je moguće bolji otpor. Protiv zvijezda kao što su Nagy, Sulić i mnogi drugi bit će teško 60 minuta igrati u dobrom ritmu. Priželjkujem da odigramo što bolje, prvi put sam možda sasvim realan otkad sam u Zagrebu, otrijeznila mi je utakmica s Vardarom. U situaciji s toliko ozljeda mogli smo se nadati da ćemo nekog iznenaditi, iznenadili smo Wislu i uzeli bod. Nadam se da ćemo biti među četiri najbolje momčadi u SEHA ligi i izboriti Final Four.

- Svlačionica je prorijeđena, ima dosta ozljeda, no to je sastavni dio sporta i igre, trebamo dati sve od sebe i probati nadoknaditi taj hendikep. Dat ćemo sve od sebe da budemo na nivou - dodao je Antonijo Kovačević najavljujući Varaždin.

Prije nego što je pričao o Sloveniji i reprezentacijama, Vujović je dodatno opisao stanje u njegovoj momčadi:

- Prinova Markoski je odličan obrambeni igrač, i to će on pokazati, treba mu malo vremena da se uklopi. Žao mi je da Šušnja nije spreman jer mislim da bi se njih dvojica dobro složili kao centralni par. Vukić je dobio šansu, ima dobru šutersku ruku, ali nije na razini da iskoristi snagu i prodornost svog šuta. Bit će sve bolji i bolji, napredak će mu biti velik u ovoj sezoni. Ako skačeš u vis, lako preskočiš 2,30, ali ti onda za 2,32 treba puno vremena. Vrdoljak je za kratko vrijeme postao ljubimac momčadi, u zadnjoj utakmici nikoga nije respektirao, Mihić je isto tako nešto pokazao... Šteta što smo tako osakaćeni pa znam da je drugo bilo protiv Veszpréma u prvoj utakmici, tada smo bili super, u punoj formi (tijesan poraz s jedan razlike, nap. a.). Mnogi od igrača Veszpréma će ići na pripreme reprezentacije, kao i naši. Svi ćemo u mislima biti na praznicima, u Novoj godini, u reprezentacijama, vidjet ćemo kako će to sve izgledati.

Vujović je opet pokazao koliko je spreman za show. Pričajući o prvoj utakmici s Veszprémom, prisjetio se da je baš Kovačević, koji je sjedio pokraj njega, promašio ključnu loptu:

- Da sam u momčadi imao nekoga drugog, a ne Kovačevića, bilo bi bolje.

Nasmijao se svojoj šali, ali i onoj koja je uslijedila od gore potpisanog:

- To je trener kriv, a ne igrač, trebao je to trener prepoznati...

- Istina, tko bi drugi bio kriv?!

Vujović je zaključio druženje pričajući o predstojećim utakmicama između Hrvatske i Slovenije:

- Malo me iznenadilo što igramo prvu u Ivanić Gradu, a ne u Umagu. To bi mi bilo bolje zbog transporta jer je druga u Kopru. Nema veze, što se može?! Moji su Slovenci dobri, kreativni smo. Na EP-u smo u skupini smrti sa Švedskom, Njemačkom i Španjolskom... Bit će teško, nama su cilj OI, da se ne vratimo s EP-a razbijeni jer je rukomet jedini kolektivni sport u Sloveniji koji konkurira za OI u Brazilu. Došao sam u vrlo interesantno vrijeme, mi želimo biti domaćin kvalifikacija za Brazil. Bude li tako, tko god da dođe u Ljubljanu ili Celje, bit ćemo favoriti. Prođemo li na OI, bit će to moje četvrte Olimpijske igre nakon 1984., 1988. i 2000.

Tu je zatim nakon kratkog "nagovaranja" uslijedila rečenica s početka teksta koja je toliko sočna da je vrijedi ponoviti, iako je zasad samo plod iz sfere mašte: - Na sljedeće OI idem kao hrvatski selektor!

Linker
01. srpanj 2024 17:05