Veselin Vujović

 STR/AFP/PROFIMEDIA Str/afp/profimedia
‘BRZO SMO SE DOGOVORILI‘

Legendarni Veselin Vujović se vraća u Hrvatsku kako bi prekinuo veliku dominaciju: ‘Dobro sam svjestan izazova‘

Dvaput je vodio rukometaše Zagreba, zatim skopski Vardar, Ciudad Real, Koper i Al Sadd
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. veljača 2024. 17:30

U popodnevnim satima ponedjeljka informacija je dobila i službenu potvrdu; Veselin Vujović je novi trener Rukometnog kluba Nexe iz Našica.

Proslavljeni crnogorski rukometaš i uspješni trener Veselin Vujović bio je olimpijski i svjetski prvak s reprezentacijom Jugoslavije te trostruki osvajač Lige prvaka s Metaloplastikom i Barcelonom.

Njegov pomoćnik bit će Krešo Ivanković, izbornik muške juniorske reprezentacije Hrvatske i dosadašnji trener hrvatskog premijerligaša Dubrave.

- Da, donijeli smo odluku i Veselin Vujović preuzima klupu RK Nexe. Iako se u medijima ovih dana špekuliralo s brojnim imenima, sada i službeno mogu potvrditi da će ekipu od srijede preuzeti Veselin Vujović s kojim smo brzo postigli dogovor na obostrano zadovoljstvo. Naše su ambicije velike i smatramo da je u ovom trenutku Veselin Vujović najbolje rješenje za naš klub – rekao je Josip Ergović, predsjednik našičkoga kluba.

Službeno predstavljanje održat će se na konferenciji za medije u srijedu u 11 sati u Sportskoj dvorani OŠ kralja Tomislava u Našicama.

Na klupi Gromova Vujović će debitirati u subotu u 3. kolu Lige za prvaka domaćeg prvenstva na gostovanju u Poreču, nakon toga slijedi gostovanje kod švedskog Sävehofa u sklopu drugog kruga Europske lige.

- Vrlo brzo smo se dogovorili i sa zadovoljstvom sam prihvatio poziv predsjednika Josipa Ergovića da preuzmem RK Nexe. Vrlo dobro poznajem skoro sve igrače, mnoge od njih sam već i trenirao a protiv ostalih i igrao kao trener, tako da će adaptacija na momčad biti najmanji problem. S velikim ambicijama preuzimam ekipu i svjestan sam izazova koji je preda mnom, ali naravno da sam s tim ciljem i doveden.

U nastavku domaćeg prvenstva i Kupa te u Europskoj ligi borit ćemo se za sve titule koje su u igri, ekipa je na zadovoljavajućem nivou i veselim se početku naše suradnje – izjavio je Vujović.

Kao igrač je 1988. godine u prvom izboru IHF-a Vujović proglašen za najboljeg rukometaša svijeta, a dosad je ostvario zanimljivu i uspješnu trenersku karijeru.

Dvaput je vodio rukometaše Zagreba, zatim skopski Vardar, Ciudad Real, Koper i Al Sadd. Bio je izbornik reprezentacija Srbije i Crne Gore te Slovenije s kojom je osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu 2017. u Francuskoj svladavši reprezentaciju Hrvatske. Posljednji angažman bio mu je u ulozi izbornika reprezentacije Irana.

Linker
01. svibanj 2024 13:54