CROPIX
SUDAR S VICEPRVACIMA EUROPE

LINO ČERVAR NAJAVIO JEDNU OD SVOJIH POSLJEDNJIH UTAKMICA NA KLUPI ZAGREBA 'Bilo je uspona i padova, ali klub se odlučio za dobru politiku'

Piše: HinaObjavljeno: 22. studeni 2018. 19:22

U 9. kolu Lige prvaka rukometaši PPD Zagreba u subotu će ugostiti viceprvake Europe francuski Nantes, a trener Lino Červar ističe da im se mogu suprostaviti borbenom igrom i pozitivnim pristupom. Također, Červar, koji je ujedno i izbornik hrvatske reprezentacije, napomenuo je da na kormilu PPD Zagreba ostaje do kraja ove godine, a onda će se posvetiti reprezentaciji.

"Mi smo u Nantesu dobro igrali i nudio nam se bolji rezultat, falilo nam je sreće i više koncentracije. Oni će doći jako motivirani, posebice nakon što su u prošlom kolu izgubili kod kuće od Zaporožja. Nantes je favorit i opasnost nam prijeti sa svih strana, imaju dva odlična krila, španjolske reprezentativce Riveru i Balaguera, na vanjskim pozicijama imaju Kiru Lazarova, Nyokasa i Clairea, te dobrog golmana Dumoulina. Mi ćemo im se suprostaviti borbenom igrom i pozitivnim pristupom, odnosno vjerom da je sve moguće. Očekujem i veliku pomoć od naših navijača", izjavio je u četvrtak na konferenciji za novinare Lino Červar.

Početkom studenoga rukometaši Zagreba pružili su vrlo dobro partiju na gostovanju kod Nantesa, posebice u prvom poluvremenu. No, pogreške u zadnjih deset minuta susreta platili su porazom (20-23).

Osijek, 160918. 
Rukomet. 
Dvorana Gradski Vrt. 
Liga prvaka, utakmica PPD Zagreb - Pick Szeged. 
Na fotografiji: Lino Cervar.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX

Kružni napadač Zagreba Senjamin Burić nada se da će sada situacija biti obratna, odnosno da će se gosti slomiti u završnici: "Oni su stvarno dobra ekipa i bilo bi iznenađenje da ih pobijedimo. No, imaju nekoliko ozlijeđenih igrača, a posebno će im nedostajati pivot Nicolas Tournat, koji se nedavno ozlijedio. Bez njega šanse su nam malo veće, jer ćemo se moći više fokusirati na bekove. Tamo smo odigrali dobro i oni su nas tek na kraju uspjeli slomiti, nadam se da će sada biti obratno, da ćemo mi njih slomiti".

U skupini B vodeći je PSG sa 16 bodova, na drugom mjestu je Pick Szeged sa 13, treći je Nantes sa sedam bodova, Flensburg, Skjern i Celje imaju po šest, a Motor Zaporožje i PPD Zagreb po pet bodova.

Lino Červar, koji je ujedno i izbornik hrvatske reprezentacije, napomenuo je da na kormilu PPD Zagreba ostaje do kraja ove godine, a onda će se posvetiti reprezentaciji.

"Kad sam preuzeo Zagreb ovog ljeta, što mnogi ne bi učinili, dogovorio sam se sa klupskim vodstvom da ću voditi Zagreb do kraja ove godine, jer onda mi slijede obaveze sa reprezentacijom Hrvatske. Deficitarni smo sa trenerskom strukom i moramo oformiti stožere za sve dobne selekcije, jer nas sljedeće godine čekaju tri svjetska prvenstva, seniorsko, juniorsko i kadetsko. Ostaju mi još dvije utakmice u Ligi prvaka i nekoliko u SEHA ligi. No, moram reći da sam jako ponosan na ovu ekipu Zagreba. Ova ekipa je u osam kola Lige prvaka napravila isti rezultat kao i prošle sezone, kada je Zagreb imao 11 reprezentativaca. Bilo je uspona i padova, što je očekivano, ali RK Zagreb odlučio se za dobru politiku, da se više oslanjamo na igrače iz svog pomlatka", kazao je Červar.

Linker
28. travanj 2024 20:34