Zagreb, 111014. Laniste ulica 32. U zagrebackoj Areni, u sklopu VELUX EHF Lige odigrana je rukometna utakmica izmedju Zagreba i Metalurga. Na fotografiji: Lino Cervar. Foto: Darko Tomas / CROPIX / CROPIX
O OVOME ĆE SE PRIČATI

LINO ČERVAR OTVORIO PANDORINU KUTIJU 'U moje vrijeme se smatralo neuspjehom biti srebrni!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. kolovoz 2016. 16:01

Lino Červar otvorio je dušu. U razgovoru za Balkan Handball kazao je baš sve što misli o hrvatskom rukometu, a njegova razmišljanja definitivno će stvoriti silne intrige unutar našeg trofejnog sporta.


"Netko mi je jednom prilikom rekao: 'Lino, pa ti nikada nisi osvojio broncu.' A mi sada na Trgu bana Jelačića slavimo broncu!? U moje vrijeme se smatralo neuspjehom biti srebrni. Osvajao sam samo zlata i srebra."

Je li Červarova generacija bila kvalitetnija od ove danas?

"To nije istina. To su subjektivne procjene koje ne odgovaraju činjenicama. Tisuću puta ponavljam da sam krenuo s najslabijom ekipom u Europi. To je bila najslabija generacija u povijesti hrvatskog rukometa. To je bila najnepismenija generacija u povijesti hrvatskog rukometa. To je bila generacija neodgojenih, tukli su se međusobno. Naslovi su bili 'ni afričko pleme ne možete dobiti', a sada reći da je ta generacija bila bolja od ove, to je da padnete u nesvijest."

"Da, kada su došli uspjesi, onda su svi počeli pričati o njima. Danas govorim obratno. Imamo vrhunsku reprezentaciju. Kako tko vodi, kako tko radi, to je drugo. Svatko ima svoj stil. Samo govorim o činjenicama. smo finala. Nije to isto. Osam natjecanja nakon mene i nijedno finale. Nama je uvijek nedostajalo malo za sam vrh…", djelić je Červarovih razmišljanja.

Linker
23. travanj 2024 04:53