Vladimir Ivanov/CROPIX
POVRATAK U DOMOVINU

Lino Červar preuzima žensku repku, Gobac tvrdi: Ovih dana ćemo pregovarati

Zvuči nemoguće? Možda zvuči, ali nije. Već neko vrijeme se šuška da Červar nije potpuno hladan na takvu jednu ideju, štoviše, da bi mu takvo što bio veliki izazov
Piše: Jelena KolarObjavljeno: 31. siječanj 2011. 10:05

Priča nije od jučer. Priča je počela netom nakon Europskog prvenstva rukometašica u Danskoj i Norveškoj , a priča je da bi se Lino Červar vratio u Hrvatsku kao izbornik ženske reprezentacije!

Zvuči nemoguće? Možda zvuči, ali nije. Već neko vrijeme se šuška da Červar nije potpuno hladan na takvu jednu ideju, štoviše, da bi mu bio izazov da nakon vrhunskih uspjeha s našom muškom reprezentacijom, to pokuša učiniti i sa ženama. Naime, kvaliteta naših rukometašica nije upitna, međutim, već godinama ne uspijevaju doći do velikog rezultata, već godinama svako veliko natjecanje završavaju s razočaranjem i s konstatacijom, “nešto nam nedostaje, a ne znamo što”.

To “nešto” nije uspio pronaći niti novi izbornik Vladimir Canjuga, koji je na posljednjem Europskom prvenstvu u Danskoj i Norveškoj zauzeo deveto mjesto. Iako je on na kraju bio djelomično zadovoljan, gledajući to tek kao prvi korak u svojem mandatu te kao pripremu za bolji rezultat na SP u Brazilu, igračice su bile daleko od toga, a sa svakim novim natjecanjem frustracija je sve veća.

I kako bi pokušali naći rješenje tog problema, pronaći nekoga tko će i kod žena naći to “nešto”, čelništvo HRS-a odlučilo se okrenuti našem najuspješnijem izborniku.

- Ovih dana ćemo razgovarati s Linom Červarom na temu ženske reprezentacije - potvrdio je dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac da u toj priči ima nešto.

Kako će na konkretnu ponudu reagirati Lino Červar, vidjet ćemo uskoro, a posveti li se ovom poslu, prvi zadatak bit će mu proći lipanjske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Brazilu protiv Srpkinja.

Protivnice nisu nimalo bezazlene, ali i Červar, priča se, u našim curama vidi potencijal za veliki rezultat, o kojem svi govore već godinama i pitanje je samo je li spreman taj potencijal pretvoriti u nešto veliko kao što je to učinio s rukometašima. Jer u Brazilu će se loviti i London, a naša ženska rukometna vrsta nikada nije vidjela olimpijske igre. Da, izazov je u svakom slučaju velik...

Linker
18. svibanj 2024 15:39