Cropix
BEZ IZNENAĐENJA

Lokomotiva i Podravka za naslov u Hrvatskom kupu. Koka i Dalmatinka u polufinalu nisu mogle zaprijetiti

Glavnu ulogu u pobjedi Lokosica, uz vrataricu Ivančok, imala je naravno Stela Posavec
Piše: K. KlarićObjavljeno: 25. svibanj 2023. 21:17

Rukometašice zagrebačke Lokomotive prve su finalistkinje Kupa Hrvatske. U prvom polufinalu završnog turnira državnog kupa, koji se igra u porečkoj Žatiki, Zagrepčanke su očekivano s vrlo uvjerljivom rezultatskom prednošću pobijedile varaždinsku Koku i time stigle na korak do osvajanje ovosezonske duple krune za što će im, naravno, trebati pobjeda u finalu.

Prvakinje Hrvatske su svoje suparnice u finalu, koje je na programu sutra (subota) od 17.30, doznale sinoć nakon drugog polufinala u kojem su igrale koprivnička Podravka i Dalmatinka iz Ploča.

Veći dio susreta Zagrepčanki i Varaždinki bio je potpuno jednosmjerna ulica. Lokosice su od samog početka čvrstom obranom nastojale staviti Kokicama do znanja što ih čeka, a Lena Ivančok zaustavila je prva tri šuta ka vratima. No, Varaždinke su svejedno povele u desetoj minuti (4:3) pa je trener Lokomotive Nenad Šoštarić uzeo minutu odmora jer ni u ovakvom ogledu nije želio da išta krene u krivom smjeru.

Nakon time outa stvari su se za Zagrepčanke posložile kako treba i u nastavku susreta njihova je rezultatska prednost samo rasla, na koncu se zaustavila na visokih +17.

Glavnu ulogu u pobjedi Lokosica, uz vrataricu Ivančok, imala je naravno Stela Posavec, koja je i diktirala igru i zabijala u prvom poluvremenu (svih svojih šest golova). Kod Koke fantastična na vratima Sara Šopar sa čak 17 obrana.

- Rezultat najbolje govori o našoj nadmoći. Možda se razlika doima visokom, ali mi smo Lokomotiva i od prvakinja se Hrvatske i očekuje da u svakoj utakmici demonstrira svoju kvalitetu. Nismo najbolje ušle u utakmicu, no kako je utakmica odmicala stvari su sjedale na svoje mjesto, oglasila se Stepa Posavec iz Lokomotive.

RASPORED

Petak, 26. svibnja

Polufinale muški

17.00 Bjelovar - Trogir

19.00 PPD Zagreb - Sesvete

Subota, 27. svibnja

17.30 Finale žene

Nedjelja, 28. svibnja

15.15 Finale muški

Linker
23. travanj 2024 21:07