RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
EUROPA KUP

Lokomotiva izgubila u Španjolskoj od Malage, ali moglo je biti i gore: ‘Uvukla nam se nervoza...‘

Rukometašice Lokomotive poražene su u u prvoj finalnoj utakmici EHF Europskog kupa od Malage 28:32
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 01. svibanj 2021. 21:19

Malaga – Lokomotiva 32:28 (14:11)

MALAGA _ Dvorana Gradski vrt. Gledatelja 500. Sutkinje Konuskaite i Zaliene (Litva).

FERTILIDAD MALAGA: Casellanos (6), Robles (4); S. Jimenez 3 (1), Baldomero 7 (4), Garcia Avila, Asensio 2 (2), Arderius 7, E. Jimenez 5, Robles, Campigli 1, Doiro 5, Madeiros 1, Mora, Martin 1, Montero, Cano.

Trener Jesus Gallardo

LOKOMOTIVA: Bešen (6), Ivančok (2); Šimara 1, Japundža 6, Ćurić, L. Kalaus 11 (3), S. Posavec 2, D. Kalaus 1, P. Posavec, Bilandžić, Prkačin, Gavrić 7 (1), Kaselj, Sedloska, Vojnović.

Trenerica Iva Kanjugović

SEDMERCI: Ferilidad Malaga 8 (7), Lokomotiva 4 (4). ISKLJUČENJA: Ferilidad Malaga 12 minuta (Mora 12, Soledad Lopez 45, Guttierez Mora 12, 35, 44, Campiglli 41), Lokomotiva 8 minuta (Gavrić 20, 41, Vojnović 32, D. Kalaus 37, L. Kalaus 39).


Lokomtiva je poražena u Malagi 4 gola razlike u prvom susretu finala Europa kupa. Poraz je sretan, jer mogao je biti i puno veći zbog onog to su naše igračice pokazale. No, izvjesno je da će uzvrat u Zagrebu biti težak i da će Lokomotiva morati pokazati puno više želi li se domoći europske 'kante'.

Da će biti teško protiv ratobornih Španjolki Lokomotiva je mogla zaključiti već po startu utakmice, kada je domaći sastav poveo 6:2 što je izgledalo vrlo neugodno. Bilo je to zbog toga jedno stresno poluvrijeme u kojem se Lokomotiva vraćala pomalo, ali su je korak natrag vraćala isključenja.

Larissa Kalaus dugo je sama držala kakav takav priključak, a trebalo je čak 13 minuta da joj se priključi neka od suigračica u realizaciji. Učinila je to prva Tena Japundža. Počela se Lokomotiva vraćati, došla na 7:6, ali je tada isključenje Ane Marije Gavrić koja je pomogla Lari Kalaus, sve bacilo na početak. Odmakla se Malaga ponovo na +3.

Nakon što je Soledad Lopez Jimenez promašila sedmerac, preuzela je izvođenje sa 4/4 napogrešivo Baldomero, pa se Lokomotiva nije mogla sastati s obranom potrebnom za ovakvu utakmicu i u mini košmaru na poluvremenu se izvukla sa -3. Vodile su domaće igračice 14:11 i to je bio znak na uzbunu za bolje drugo poluvrijeme.

Nije išlo Lokomotivi kontinuirano, dosta nereda radile su Španjolke napadu Lokomotive koji nije imao pravo rješenje na crti da raširi vanjsku liniju i pusti najboljim igračicama da lakše dišu. Pa su se snalazile kako su mogle, čekale obrane Bešen i morale biti jako strpljive. Španjolke su što se ono kaže 'u frci' bile znatno snalažljivije, a isključenja su bila dodatni teret našem sastavu.

Sve više je griješila Lokomotiva, potpuno se raspala obrana kroz koju su Španjolke na čelu s Arderius prolazile kako su željele do Lucije Bešen koja je u pravilu bila nemoćna, pa se prednost Španjolki popela na za Lokomotivu opasnih +7. Nisu izgledale ni dobro, ni ozbiljno, ni mirno i agresivne Španjolke su sve to obilato naplatile. Srećom, na kraju je s njihovim opuštanjem Lokomotiva zabila 3 gola, Lara Kalaus sa sirenom, pa se u Zagrebu ima pravo nadati preokretu. Jasno, ne uz igru koju su pokazale u Malagi.

Iva Kanjugović koja je na klupi mijenjala bolesnog trenera Šoštarića nakon utakmice kaže:

- Ulazak je bio nervozan, to nam je donijelo dosta problema. Uvukla se nervoza, lovili smo rezultat. Bilo je dosta ljudi na tribini, nije bilo dobre komunikacije, nestala je sigurnost. Obrana je bila slaba, golmanice automatski nisu mogle bolje. Vidio se nedostatak utakmica, zadnjih mjesec dana smo igrale samo jednu utakmicu, a to je malo za pripremu finala. No, karakter nas je izvukao na -4 i ništa u uzvratu ipak nije nemoguće.

Linker
22. travanj 2024 01:08