Trener Lokomotive i izbornik Hrvarske Nenad Šoštarić
 ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
FINALE EHF KUPA

Lokomotiva u Malagi lovi europski trofej: ‘To je ekipa koja ima 7 ili 8 reprezentativki Hrvatske...‘

Málaga i Lokomotiva će u subotu odigrati prvu utakmicu finala EHF Europskog kupa
Piše: HinaObjavljeno: 29. travanj 2021. 17:29

Rukometašice španjolske Málage imaju veliki respekt prema zagrebačkoj Lokomotivi no isto tako i veliku želju da osvoje prvi europski trofej u povijesti kluba, rekao je njihov trener uoči finala EHF Europskog kupa.

"Bit će to utakmica u kojoj će se obje ekipe proučavati, promatrat će protivnika i ispitivati ga. Lokomotiva ima jasnu ideju u igri a njen rukomet je drugačiji od našeg. Njene igračice su fizički snažnije, a naše niže i brze pa ćemo vidjeti što smo sposobni napraviti", rekao u četvrtak Málagin trener Jesús Gallardo Romero "Suso" u razgovoru za Hinu.

Málaga i Lokomotiva će u subotu odigrati prvu utakmicu finala EHF Europskog kupa u tom gradu na jugu Španjolske, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Zagrebu.

"Ne vjerujem da će išta biti odlučeno u ovoj prvoj utakmici. No i Lokomotiva i mi ćemo nastojati steći važnu prednost uoči uzvrata. Obje ekipe će izaći sa svim raspoloživim snagama nadajući se prilici za stjecanje prednosti", napomenuo je Suso.

Málaga je u polufinalu eliminirala također španjolsku ekipu Atlético Guardes iz sjeverne pokrajine Galicije s 23-18 u gostima i 21-19 doma. Lokomotiva je kroz polufinale prošla bez borbe jer su suparnice iz turskog Yalikavaksportsa imale zaražene osobe koronavirusom pa nisu mogle doputovati u Zagreb.

"Uspjeli smo analizirati ekipu Lokomotive, vizualizirati njenu igru preko video materijala, pa sada s veseljem i uz veliku želju ulazimo u utakmicu s takvim protivnikom", rekao je Suso. "To je ekipa koja ima 7 ili 8 reprezentativki Hrvatske koje su bile treće nedavno na Europskom prvenstvu. Trener im je hrvatski izbornik. Lokomotiva ima iskustva u ovom natjecanju, štoviše osvojila ga je ranije, pa je ove sezone bila ako ne glavni onda jedan od glavnih favorita za osvajanje naslova", dodao je.

EHF Europski kup se do 2019. godine zvao EHF Challenge Cup. Lokomotiva ga je osvojila 2017. godine a 1991. je osvojila i EHF Cup. Osim ta dva trofeja ima i dva izgubljena europska finala. "Lokosice" su bile poražene dva puta u finalu Kupa pobjednica kupova 1996. i 1998.

Málaga je prvi izlazak u Europu izborila 2017. zauzevši četvrto mjesto u prvenstvu a u premijernom nastupu u EHF Europskom kupu (tada Challenge Cupu) ispala je u četvrtfinalu od poljskog Lublina. Sezonu kasnije opet je u istom natjecanju poražena u četvrtfinalu.

Obje ekipe će posljednji trening imati u petak kasno popodne u gradskoj dvorani "Pabellón de Ciudad Jardín" gdje će u subotu u 19 sati početi utakmica.

Linker
20. travanj 2024 03:27