Zeljko Hajdinjak / CROPIX
LIGA PRVAKINJA

LOŠ DAN U LIGI PRVAKINJA Podravka doživjela neugodan poraz u Sloveniji, ali dalje ima dobre šanse za plasman u drugi krug elitnog natjecanja

Rukometašice Podravka Vegete odradile su i četvrtu utakmicu u skupini C Lige prvakinja, na gostovanju u Ljubljani kod Krima poražene s 27:20.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 03. studeni 2018. 21:45

Podravka Vegeta nije uspjela iskoristiti prvu meč-loptu, Krim Mercator je uz popriličnu prednost domaćeg terena upisao nove bodove s kojima je osigurao plasman u drugi krug Lige prvakinja. Kako dalje prolaze tri ekipe, Koprivničanke će svoju šansu tražiti sljedeće nedjelje na domaćem terenu protiv Thüringera, koji sutra gostuje kod Györa.

Nisu hrvatske prvakinje mogle protiv raspoloženih i fanatično borbenih krimovki, ali ni protiv rejtinga koji su Slovenke očito stekle stalnim nastupima u elitnom društvu posljednjih godina. Dakako, razloge poraza moraju tražiti i u svojim redovima, jer glavne su im poluge jučer u Ljubljani bile zaustavljene. Nije ovo tragedija za ekipu Zlatka Saračevića, no sad se vidi koliko je skup bio onaj bod izgubljen prije dva tjedna u Koprivnici.

Glavni cilj ove sezone bio je ulazak u Ligu prvakinja, time se već napravilo puno. Jasno je da ništa nije gotovo, prolaz skupine bio bi velik uspjeh i za tjedan dana slijedi nova "utakmica sezone".

Nije krenulo dobro za Koprivničanke, koje su početno vodstvo od 0:1 ubrzo izgubile te upale u crnu rupu od osam minuta u kojoj su domaće, i uz pomoć neujednačenog kriterija danskih sutkinja, stekle prednost od 4:1. Saračević je brzo morao zvati minutu odmora, ali stvari se u napadu nisu popravile, jer su dvije glavne igračice i dalje bile odsutne. Čigirinovu su suparnice dobro zaustavljale u pokušajima proboja, dok je Ihnjeva bila izuzetno neprecizna, u prvom poluvremenu imala je učinak 6/1.

Nije bilo ni lopti za krila i pivota, dok je s druge strane prelagano prolazila Tsakalou, a i Ristovska je koristila prostor na desnom krilu. Reagirala je gostujuća klupa uvođenjem Milosavljević i Milošević umjesto Čigirinove i Ihnjeve, njih dvije ipak su bile konkretnije i učinkovitije, a napadački je doprinos dala i Jožekova. Međutim, u obrani je i dalje postojao problem, lako su krimovke prolazile na crtu, u jednom trenutku Saračević je povikao, "nemojte se povlačiti!" Risović je dobro krenula na vratima, no potkraj prvog poluvremena je pala pa je ušla Tucaković i obranila dvije lopte. Tih -4 nakon prvih 30 minuta još je i dobro izgledalo i ostavljalo nadu da se stvari mogu popraviti u nastavku.

Unatoč dobrom početku Podravke u drugom poluvremenu, Krim je ubacio u višu brzinu, prodao par kontri i povisio prednost na +5 u 38. minuti. No, onda su proigrale gošće, prvo je Holešova zabila iz kontre, pa je Risović obranila sedmerac Mavsar, da bi Čigirinova i Turk znalački iskoristile igračicu više dvaput zaredom i smanjile na 18:17 u 45. minuti.

Ipak, dobro razdoblje Koprivničanki opet nije potrajalo dulje vrijeme, Krim je pronašao novu energiju te preko Ristovske i Stanko opet povisio na +5 iskoristivši nesnalaženje u suparničkom napadu. U posljednjih 10 minuta ušle su gošće s minusom od 22:17 i slabim izgledima za pozitivan ishod, i Krim je do kraja samo povisio prednost.

Linker
19. svibanj 2024 04:02